Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σκληρή γλώσσα από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας: Η Ελλάδα συγκαλύπτει τον Gulen - Feto

Σκληρή γλώσσα από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας: Η Ελλάδα συγκαλύπτει τον Gulen - Feto
Aνησυχητική εξέλιξη η προβολή του μηνύματος Gulen μέσω ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Hami Aksoy

Να σταματήσει να συγκαλύπτει τους «τρομοκράτες» οπαδούς του μεγάλου αντιπάλου τού Recep Tayyip Erdogan, Fetulah Gulen, προειδοποιεί τη χώρα μας το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μετά την προβολή μηνύματος του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα από ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου της γείτονος, Hami Aksoy, πρόκειται για ανησυχητική εξέλιξη…
Ειδικότερα, ο Aksoy άσκησε σκληρή κριτική στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για αναπαραγωγή προπαγάνδας τρομοκρατών.
«Είναι μια ανησυχητική εξέλιξη που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί πάνω στη βάση της ελευθερίας των ιδεών και της ελεύθερης έκφρασης».
Σύμφωνα με τον Aksoy, ο Fetulah Gulen είναι υπεύθυνος για τον θάνατο 251 ανθρώπων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος το 2016 και αποτελεί διαρκή απειλή.
«Η Τουρκία αναμένει συνεργασία από όλες τις χώρες πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Παρέμβαση Gulen για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας

Υπενθυμίζεται ότι ο αυτοεξόριστος ιμάμης, Fetulah Gulen, σε μια ηχηρή παρέμβαση για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, δήλωσε ότι οι δύο χώρες δεν έχουν λόγους να βρίσκονται η μία απέναντι στην άλλη.
Από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική και πώς Tούρκοι και Έλληνες θεωρούνταν για μία περίοδο αδέλφια.
«Η Ελλάδα για μας είναι πολύ σημαντική.
Τα δύο έθνη για μία περίοδο θεωρούνταν αδέλφια.
Κάποιοι λοιπόν ακολουθώντας λάθος τακτικές και στρατηγικές μας χώρισαν από φίλους, από συνοδοιπόρους.
Ίσως μία μέρα αυτοί οι άνθρωποι να συγκεντρωθούν πάλι όλοι μαζί.
Αυτή η σύμπραξη πρέπει να αντιμετωπιστεί με εκτίμηση».

«Προτρέπουμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί στα αιτήματά μας»

«Προτρέπουμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί στα αιτήματά μας σχετικά με την έκδοση των μελών της FETΟ, το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων και τον τερματισμό των δραστηριότητων τρομοκρατικών ομάδων στη χώρα» δήλωσε ο Aksoy.
Η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση 64 υπόπτων.
Κατηγορεί δε το FETÖ ότι βρίσκεται πίσω από μια μακροχρόνια προσπάθεια για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους τουρκικούς θεσμούς, ιδίως στον στρατό, στην αστυνομία και στο δικαστικό σώμα.
Σύμφωνα με την Άγκυρα, η Ελλάδα είναι καταφύγιο τρομοκρατών που διέπραξαν εγκλήματα εναντίον Τούρκων, καθώς, όπως λέει, πάνω από 8.000 μέλη του FETÖ πέρασαν στη χώρα μας τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

Gulen: Ποιος είναι ο ιμάμης τον οποίο ο Erdogan κατηγόρησε ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος

Τον Fethullaj Gulen κατηγόρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, R. T. Erdogan ότι κρύβεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Ο Gulen αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και τόνισε ότι στηρίζει τη Δημοκρατία.
Ο Gulen πρώην ιμάμης και σημαντική πολιτική φυσιογνωμία στην Τουρκία, ιδρυτής του κινήματος Χιζμέτ, ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.
Στο παρελθόν ήταν σύμμαχος του Erdogan, αλλά οι σχέσεις των δύο ανδρών χάλασαν το 2013 όταν ο Erdogan κατηγόρησε τον Gulen ότι εκείνος είχε υποκινήσει τις έρευνες για διαφθορά οι οποίες στοχοποίησαν και ενέπλεξαν δεκάδες κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Gulen βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της λίστας των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών με την κατηγορία ότι ηγείται τρομοκρατικής οργάνωσης και η κυβέρνηση Erdogan είχε ζητήσει την έκδοσή του από τις ΗΠΑ.
Ο Gulen διδάσκει την ήπια έκδοση του Ισλάμ,που πιστεύει στην επιστήμη, το διάλογο μεταξύ των θρησκειών και την πολυκομματική δημοκρατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης