Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τηλεδιάσκεψη Merkel με Erdogan για τις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας και άλλα περιφερειακά θέματα

Τηλεδιάσκεψη Merkel με Erdogan για τις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας και άλλα περιφερειακά θέματα
Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη συνομιλία τόνισε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνέχιση της τακτικής επαφής και του διαλόγου μεταξύ τους

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Merkel όπου συζήτησαν περί των διμερών σχέσεων Τουρκίας - Γερμανίας και τις εξελίξεις σε περιφερειακά ζητήματα.
Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη συνομιλία τόνισε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνέχιση της τακτικής επαφής και του διαλόγου μεταξύ τους.
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «η Τουρκία εξακολουθεί να τηρεί εποικοδομητική στάση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».
Επιπλέον, ο Erdogan ζήτησε την επικαιροποίηση της συμφωνίας του προσφυγικού και στήριξη της ΕΕ.
Παράλληλα τόνισε πως η Τουρκία είναι η χώρα που φιλοξενεί εκατομμύρια προσφύγων από τη Συρία και ζήτησε τεχνική και οικονομική ενίσχυση από την Ευρώπη για την εθελοντική επιστροφή των προσφύγων στη Συρία.
Ο Τούρκος εξέφρασε την επιθυμία για την άμεση ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης της Λιβύης.
Επιπλέον ο
 Erdogan συνέχισε λέγοντας πως η η χώρα του συνεχίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο τουρισμός τον Απρίλιο θα έχει θετικές εξελίξεις χωρίς εμπόδια και  με ασφάλεια για τους τουρίστες στις μετακινήσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης