Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Θα μπορούσαμε να υπογράψουμε μια συμφωνία με την Αίγυπτο για τις θαλάσσιες ζώνες

Cavusoglu: Θα μπορούσαμε να υπογράψουμε μια συμφωνία με την Αίγυπτο για τις θαλάσσιες ζώνες
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε, βέβαια, ότι κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό μόνον εφόσον το επιτρέψει μια αλλαγή κλίματος στις τεταμένες το τελευταίο διάστημα σχέσεις Τουρκίας – Αιγύπτου

Ανοικτό το ενδεχόμενο να καθίσουν Τουρκία και Αίγυπτος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο άφησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
«Με βάση την πορεία των σχέσεών μας, θα μπορούσαμε μετά από διαπραγματεύσεις να υπογράψουμε μία συμφωνία με την Αίγυπτο περί θαλάσσιων ζωνών», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γεωργιανό ομόλογό του, David Zalkaliani.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε, βέβαια, ότι κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό μόνον εφόσον το επιτρέψει μια αλλαγή κλίματος στις τεταμένες το τελευταίο διάστημα σχέσεις Τουρκίας – Αιγύπτου.
Επίσης, ο Cavusoglu σημείωσε ότι όταν η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με την Ελλάδα σεβάστηκε τα νότια σύνορα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, ανατολικά του 28ου παράλληλου, όπως αυτά έχουν καταγραφεί στον ΟΗΕ.
«Κι αυτό το δείχνουν και οι σεισμικές έρευνες εντός της υφαλοκρηπίδας της, χωρίς να υπεισέρχεται στη δική μας υφαλοκρηπίδα, και οι αδειοδοτήσεις τις οποίες παρέχει.
Αυτό δείχνει ότι σέβεται την υφαλοκρηπίδα μας και αυτό το καλωσορίζουμε θετικά.
Ως δύο χώρες με τα μεγαλύτερα σύνορα και ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, μπορούμε να διαπραγματευτούμε το ζήτημα των θαλάσσιων ζωνών και να υπογράψουμε μια συμφωνία μεταξύ μας στο μέλλον, με βάση την πορεία των σχέσεών μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης