Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σκρέκας (Υπ. Περιβάλλοντος): Η Ελλάδα αλληλέγγυα προς το Ισραήλ για το τραγικό συμβάν θαλάσσιας ρύπανσης

Σκρέκας (Υπ. Περιβάλλοντος): Η Ελλάδα αλληλέγγυα προς το Ισραήλ για το τραγικό συμβάν θαλάσσιας ρύπανσης
Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκονται στη διάθεση της Ισραηλινής διοίκησης προκειμένου να παράσχουν βοήθεια εφόσον χρειαστεί, για τον καθαρισμό των υδάτων από τη διαρροή πετρελαίου

Την πλήρη αλληλεγγύη του προς την ομόλογό του για το πρόσφατο τραγικό συμβάν θαλάσσιας ρύπανσης, ύστερα από διαρροή εκατοντάδων τόνων πετρελαίου από πλοίο, στα διεθνή ύδατα ανοιχτά του Ισραήλ και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προς την υπουργό Προστασίας Περιβάλλοντος του Ισραήλ, Gila Gamliel.
Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκονται στη διάθεση της Ισραηλινής διοίκησης προκειμένου να παράσχουν βοήθεια εφόσον χρειαστεί, ενώ ενημέρωσε την κα Gamliel ότι υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις με υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία στον τομέα της απορρύπανσης, γεγονός που αποδεικνύεται και από την αντιμετώπιση αντίστοιχου συμβάντος στον Σαρωνικό Κόλπο τον Σεπτέμβριο του 2017.
Η κα Gamliel ευχαρίστησε τον κ. Σκρέκα για το ενδιαφέρον και την άμεση επικοινωνία.
Οι δύο υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα παραμείνουν σε στενή συνεργασία, καθώς προτεραιότητα και των δύο χωρών αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης