Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αναστασιάδης: Λύση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, για μια δικοινοτική, διζωνική Ομοσπονδία

Αναστασιάδης: Λύση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, για μια δικοινοτική, διζωνική Ομοσπονδία
Επαναλαμβάνω την ισχυρή αποφασιστικότητα μου να συμμετάσχω στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, τόνισε ο κ. Αναστιάδης

Την αποφασιστικότητά του να συμμετάσχει στην άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, καθώς και τη θέση του για μια λύση του Κυπριακού βασισμένη στα Ψηφίσματα Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο μοντέλο της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας επανέλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Σε γραπτή δήλωσή του, μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΟΗΕ, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει:
«Χαιρετίζω την εξαγγελία του ΓΓ των ΗΕ κ. Antonio Guterres για τη σύγκληση άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, στις 27-29 Απριλίου, στη Γενεύη, με στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους που θα οδηγήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού.

Αποφασισμένος ο κ. Αναστασιάδης για λύση στις επιταγές των ψηφισμάτων

Επαναλαμβάνω την ισχυρή αποφασιστικότητα μου να συμμετάσχω στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, με πλήρη πολιτική βούληση, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών για την επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.
Μιας λύσης, η οποία θα βασίζεται στις Συμφωνίες Κορυφής, στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα οδηγήσει σε μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε μια λειτουργική και βιώσιμη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία εντός των παραμέτρων που επαναβεβαιώθηκαν στην κοινή συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, και αποτυπώθηκαν στη δήλωση του ΓΓ των ΗΕ που ακολούθησε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης