Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Απάντηση Δένδια σε Τουρκία για Philia Forum: Ορισμένα κέντρα εκτοξεύουν εναντίον μας κατηγορίες και ύβρεις

Απάντηση Δένδια σε Τουρκία για Philia Forum: Ορισμένα κέντρα εκτοξεύουν εναντίον μας κατηγορίες και ύβρεις
Ο υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα δεν θα συρθεί σε αυτή τη ρητορική
Σχετικά Άρθρα
Στην αντεπίθεση περνά ο Νίκος Δένδιας μετά τις τουρκικές βουλές για το Philia Forum.
Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση του με τον Ιρακινό υπουργό Εξωτερικών, Fuad Hussein, ο κ. Δένδιας απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε από την Τουρκία, αποφεύγοντας ωστόσο να την αναφέρει.
Όπως επεσήμανε, ορισμένα κέντρα εκτοξεύουν ύβρεις και κατηγορίες, ενώ διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν θα συρθεί σε αυτή τη ρητορική.
«Θα επαναλάβω και σήμερα ότι το Φόρουμ Φιλίας, και αυτό έχει σημασία, δεν είναι συμμαχία.
Δεν είναι συμμαχία εναντίον οιουδήποτε.
Είναι μια προσπάθεια πολυμερούς συνεργασίας, ανοιχτό σε όλες τις χώρες εκτός από αυτές που ήδη συμμετέχουν, που σέβονται το διεθνές δίκαιο και υποστηρίζουν την εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή.
Και είναι λυπηρό ότι η προσπάθεια αυτή, αντί να βρει ανταπόκριση, διαστρεβλώνεται από ορισμένα κέντρα και μάλιστα εκτοξεύονται εναντίον μας κατηγορίες και ύβρεις.
Εμείς δεν πρόκειται να συρθούμε σε αυτή τη ρητορική.
Σκοπός μας είναι η αποκλιμάκωση και όταν επιτρέψουν οι συνθήκες, η δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας με όλους.
Και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, υποστηρίζουμε ότι οι χώρες πρέπει να αποφεύγουν οποιουδήποτε εκβιασμούς».

Η δυσαρέσκεια της Άγκυρας

Οι δηλώσεις του κ. Δένδια έρχονται ως απάντηση στα βέλη που εκτόξευσε χθες (11/2/2021) ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy.
«Δεν είναι δυνατόν για οποιοδήποτε φόρουμ που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία, την βασική χώρα στην περιοχή του, και τους Τουρκοκύπριους, να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό και επιτυχημένο μηχανισμό συνεργασίας και φιλίας όσον αφορά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιφέρεια», σημειώνει ο Aksoy σε ανακοίνωση του.
Παράλληλα, κάνει λόγο για αβάσιμες κατηγορίες κατά της Τουρκίας, τις οποίες εξαπέλυσε, όπως λέει, ο Νίκος Δένδιας.
«Οι αβάσιμες κατηγορίες και συκοφαντίες εναντίον της Τουρκίας που εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος αυτού του φόρουμ, οι οποίες φαινομενικά "δεν στρέφονται εναντίον κανενός" αποδεικνύουν ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια σχηματισμού συμμαχίας που βασίζεται στην εχθρική στάση κατά της Τουρκίας, αντί για τη "φιλία"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης