Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία κατά ΕΕ για Navalny: Δεν θα δεχτούμε μαθήματα από τις Βρυξέλλες

Ρωσία κατά ΕΕ για Navalny: Δεν θα δεχτούμε μαθήματα από τις Βρυξέλλες
Ρωσία κατά ΕΕ για Navalny
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα 2/2 ότι ήλπιζε η ΕΕ να μη συνδέσει την σχέση της με την Μόσχα με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης Alexei Navalny και δεσμεύτηκε να απαντήσει αναλόγως σε όποια σκληρή κριτική τυχόν δεχτεί για το ζήτημα από την ΕΕ.
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell πρόκειται να επισκεφθεί την Μόσχα στις 4-6 Φεβρουαρίου 2021, σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και των Βρυξελλών είναι τεταμένες λόγω της υπόθεσης Navalny.
Δικαστήριο της Μόσχας σήμερα εξετάζει αν θα επιβάλει στον Alexei Navalny ποινή φυλάκισης έως τριάμισι ετών σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και συζήτηση για νέες δυτικές κυρώσεις.
Το Κρεμλίνο διεμήνυσε πάντως ότι η Μόσχα δεν θα δεχτεί μαθήματα από τις Βρυξέλλες για το ζήτημα αυτό.
Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η παρουσία ξένων διπλωματών στο δικαστήριο αποτελεί απόδειξη των δυτικών προσπαθειών ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Μόσχας.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Maria Zakharova, έγραψε στο Facebook ότι η παρουσία διπλωματών είναι απόδειξη των προσπαθειών, όπως τις αποκάλεσε, της Δύσης να περιορίσει την Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης