Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Tatar: Μόνο με αναγνώριση του Ψευδοκράτους μία βιώσιμη λύση στο Κυπριακό

Tatar: Μόνο με αναγνώριση του Ψευδοκράτους μία βιώσιμη λύση στο Κυπριακό
«Μόνο με αναγνώριση του Ψευδοκράτους μία βιώσιμη λύση στο Κυπριακό»

Για να είναι βιώσιμη μια λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ersin Tatar σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το «συμβούλιο τουρκοκυπριακών συνδέσμων της Μεγάλης Βρετανίας» (CTCA), το «σύνδεσμο Τουρκοκυπρίων της Αγγλίας (BTCA) και τη δεξαμενή σκέψης Circle Foundation με θέμα «Το μέλλον της Κύπρου».
Στην ομιλία του, σημείωσε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη, το ένα στο «βορρά» και το άλλο στο «νότο» και το ένα θα πρέπει να αναγνωρίσει το άλλο.
«Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια λύση στην Κύπρο που να είναι μόνιμη και βιώσιμη».
Εδώ και καιρό, πρόσθεσε, οι Τουρκοκύπριοι έχουν το δικό τους κράτος που τους «κυβερνά» και για αυτό το λόγο η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναγνωρίσει το «κράτος» αυτό.
Η πολιτική του ως νέος «πρόεδρος» των Τουρκοκυπρίων, ανέφερε, στρέφεται προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης στη βάση των δύο ισότιμων κυρίαρχων κρατών.
Κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι ήταν αυτή που απέρριψε όλες τις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό συμπεριλαμβανομένου και του σχεδίου Ανάν το οποίο οι Τουρκοκύπριοι υπερψήφισαν, ο κ. Tatar υποστήριξε ότι εξαιτίας της στάσης των Ελληνοκυπρίων, ακολουθούν τώρα μια νέα πολιτική στο Κυπριακό, για την οποία συμφωνούν 100% με την τουρκική Κυβέρνηση.
«Λέμε ότι πρέπει οι νέες συνομιλίες να βασιστούν στην ίση κυριαρχία».
Για να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση στην Κύπρο, δεν μπορεί να έχει ως βάση την Κυπριακή Δημοκρατία, πρόσθεσε.
Μιλώντας στην ίδια συζήτηση η Βρετανίδα Υφυπουργός Ευρωπαϊκής Γειτονίας, Wendy Morton ανέφερε ότι η Μεγάλη Βρετανία συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειες για επίτευξη μιας περιεκτικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στα πλαίσια των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ανέφερε επίσης ότι στηρίζουν πλήρως τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη λύσης στο νησί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης