Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης: Ελπίζουμε η διάθεση για αλλαγή πλεύσης από την Τουρκία να έχει διάρκεια και συνέπεια

Βαρβιτσιώτης: Ελπίζουμε η διάθεση για αλλαγή πλεύσης από την Τουρκία να έχει διάρκεια και συνέπεια
O κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως η απειλή των κυρώσεων και το γεγονός ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουμε τρεις Συνόδους Κορυφής οδήγησαν την Τουρκία στο να χαμηλώσει τους τόνους
«Η επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών είναι ένα καλό βήμα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι".
«Η Τουρκία έχει δείξει διάθεση για αλλαγή πλεύσης, το θέμα είναι αυτή η διάθεση και συμπεριφορά να χαρακτηρίζονται από σταθερότητα, διάρκεια και συνέπεια», σημείωσε.
Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η απειλή των κυρώσεων και το γεγονός ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουμε τρεις Συνόδους Κορυφής, τον Οκτώβριο, τον Δεκέμβριο και μία που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, οδήγησαν την Τουρκία στο να χαμηλώσει τους τόνους.
Επισήμανε, ακόμη, πως η ελληνική πλευρά καλωσορίζει αυτή την αλλαγή πλεύσης της 'Αγκυρας και το γεγονός ότι το Oruc Reis δεν κάνει τις προκλητικές βόλτες του στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, για να συμπληρώσει πως «η ρητορική από την πλευρά της 'Αγκυρας είναι μια ρητορική που προσπαθεί να κατευνάσει τον ευρωπαϊκό παράγοντα και να δείξει ότι έχει διάθεση καλής συνεργασίας.
Το θέμα είναι να έχει διάρκεια».
Ερωτηθείς ως προς το θέμα που έχει ανακύψει με την προμήθεια των εμβολίων στην ΕΕ, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει ένα γιγάντιο έργο, να διαπραγματευτεί το ζήτημα για λογαριασμό των κρατών μελών, αποτρέποντας τον ενδοευρωπαϊκό ανταγωνισμό.
Πρόσθεσε, ακόμη, πως αν οι παραδόσεις των εμβολίων γίνουν όπως έχει προγραμματιστεί, τότε τον Απρίλιο η ΕΕ θα έχει παραλάβει εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης