Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ολοκληρώθηκε η Πολεμική άσκηση «Eddie's Odyssey» ειδικών δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε η Πολεμική άσκηση «Eddie's Odyssey» ειδικών δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ

«Eddie's Odyssey»: Πολεμική άσκηση ειδικών δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ

Από την Τρίτη 12 έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 έλαβε χώρα η διμερής συνεκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ με την ονομασία «EDDIE'S ODYSSEY».
Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, η οποία συντονίστηκε από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΔΔΕΕ/ΓΕΕΘΑ), πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πεδίου Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ πραγματικά πυρά από Επιθετικά Ελικόπτερα (ΕΕ/Π) των δύο χωρών και συνεργασία σε αντικείμενα Επίγειας Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών (Joint Terminal Attack Controller – JTAC) από τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με αεροκίνηση σε βραχονησίδα.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, ΕΕ/Π AH-64 A/D και Ελικόπτερα (Ε/Π) CH-47D της Αεροπορίας Στρατού.
Από Αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν ΕΕ/Π AH-64E, E/Π UH-60 και Ε/Π HH-60 της 101 Combat Aviation Brigade (CAB) της USAREUR-AF.
Επιπρόσθετα και στο πλαίσιο της εν λόγω συνεκπαίδευσης, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), με την επωνυμία «ΠΗΓΑΣΟΣ» στη Νέα Σάντα Κιλκίς, η οποία περιελάμβανε αντικείμενα αεροκίνητων επιχειρήσεων προς εξάλειψη Αεροπρογεφυρώματος και παροχής υγειονομικής περίθαλψης στο πεδίο της μάχης.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν δυνάμεις από την 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και Ελικόπτερα UH-1H, ΑΗ-64 της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.
Από Αμερικανικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και ελικόπτερα UH-60 της 101 CAB.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης