Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Tatar (Τουρκοκύπριος ηγέτης): Λύση δύο κρατών στην Κύπρο, μην κάνει όνειρα ο Αναστασιάδης

Tatar (Τουρκοκύπριος ηγέτης): Λύση δύο κρατών στην Κύπρο, μην κάνει όνειρα ο Αναστασιάδης
«Έχουμε κομίσει τη λύση των δύο κρατών στην ατζέντα, με την υποστήριξη της Τουρκίας», τονίζει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης
Ο επικεφαλής του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα Ersin Tatar κάλεσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να μην «κάνει μη ρεαλιστικά όνειρα» και να υποστηρίξει τη λύση των δύο κρατών στη Μεγαλόνησο.    
«Έχουμε κομίσει τη λύση των δύο κρατών στην ατζέντα, με την υποστήριξη της Τουρκίας.
Για την ύπαρξη του κράτους μας, για την ελευθερία, την ασφάλεια και την κυριαρχία του έθνους μας, υποστηρίζουμε τη λύση των δύο κρατών.
Θα συνεχίσουμε να προχωρούμε σε αυτό το μονοπάτι», είπε ο Tatar όπως γράφει η Daily Sabah.

Η αποτυχία του Crans - Montana

Ο Tatar τόνισε ότι μια λύση για τη δημιουργία ομοσπονδίας κατέρρευσε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Crans-Montana  το 2017, επειδή η ελληνική πλευρά δεν ενδιαφερόταν για μια δίκαιη συμφωνία.
Οι συνομιλίες, που ξεκίνησαν στις 28 Ιουνίου 2017 υπό τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres για την Κύπρο, Espen Barth Eide, απέτυχαν μετά από 10 ημέρες έντονων συζητήσεων.

Η επιστολή

Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ θ’ αποστείλει την ερχόμενη εβδομάδα ο κ.  Αναστασιάδης, ενώ η κάθοδος της Ειδικής του Απεσταλμένης αναμένεται γύρω στα μέσα του τρέχοντος μηνός και η άτυπη πενταμερής εντός του ερχόμενου μήνα.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, στην επιστολή του προς τον Guterres  θα εκφράζει την ετοιμότητά του για την σύγκληση της άτυπης πενταμερούς και «θα προτείνει μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα σπάνε κάποια αδιέξοδα και θα δημιουργούν ένα καλύτερο κλίμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης