Άμυνα – Διπλωματία

Lavrov: Οι κυρώσεις δεν θα σταματήσουν τη ρωσοτουρκική συνεργασία - Cavusoglu: Οι σχέσεις με Ρωσία δεν αποτελούν εναλλακτική επιλογή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Lavrov: Οι κυρώσεις δεν θα σταματήσουν τη ρωσοτουρκική συνεργασία - Cavusoglu: Οι σχέσεις με Ρωσία δεν αποτελούν εναλλακτική επιλογή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Ο Ρώσος υπουργός υπογράμμισε πως ο πρόεδρος Vladimir Putin εκτιμά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να «συνεχίσει τη συνεργασία σ' αυτόν τον τομέα, παρά την αθέμιτη πίεση της Ουάσινγκτον»
Σαφή μηνύματα για συνέχεια της συνεργασίας του σε στρατιωτικό επίπεδο, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, απηύθυναν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας μετά τη συνάντηση του στο Σότσι.
Η Μόσχα και η Άγκυρα θα συνεχίσουν τη στρατιωτική συνεργασία τους, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις με στόχο την Τουρκία, μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αγόρασε ένα ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμηυνας, δήλωσε σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov.
«Επιβεβαιώσαμε με την Τουρκία τον αμοιβαίο στόχο μας να αναπτύξουμε την τεχνική στρατιωτική συνεργασία μας», δήλωσε ο Lavrov σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Mevlut Cavusoglu, στο Σότσι, ένα ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο Ρώσος υπουργός υπογράμμισε πως ο πρόεδρος Vladimir Putin εκτιμά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να «συνεχίσει τη συνεργασία σ' αυτόν τον τομέα, παρά την αθέμιτη πίεση της Ουάσινγκτον».
Ο Lavrov επέμεινε ότι «οι δυτικές κυρώσεις» δεν θα επηρεάσουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, «οι οποίες καθοδηγούνται από τα εθνικά τους συμφέροντα».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε από την πλευρά του πως οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία δεν αποτελούν εναλλακτική επιλογή στις σχέσεις της χώρας του με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης