Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Cavusoglu (Τουρκία) – Lavrov (Ρωσία) στις 29/12 στο Sochi… για το Συμβούλιο Συνεργασίας

Συνάντηση Cavusoglu (Τουρκία) – Lavrov (Ρωσία) στις 29/12 στο Sochi… για το Συμβούλιο Συνεργασίας
H Ρωσία αναβαθμίζει την Τουρκία... την καθιστά ισότιμο συνομιλητή για το Nagorno Karabakh και όχι μόνο
Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών στο Sochi της Ρωσίας στις 29 Δεκεμβρίου 2020.
Συγκεκριμένα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Sochi και να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov στις 29 Δεκεμβρίου 2020.
Οι δύο αξιωματούχοι αναμένεται να ασχοληθούν με διμερείς σχέσεις καθώς και με περιφερειακά ζητήματα.
Σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, ο Lavrov και ο Cavusoglu θα συζητήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για το Nagorno Karabakh.
Η έμφαση θα δοθεί στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων πιθανών συγκρούσεων και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Οι δύο υπουργοί εξωτερικών θα συμμετάσχουν στην 8η συνάντηση της Κοινής Ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού που λειτουργεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Ρωσίας-Τουρκίας».

Κοινή γραμμή για το Nagorno Karabakh

«Θα δοθεί έμφαση στη δημιουργία του κοινού ρωσο-τουρκικού κέντρου για την παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός και όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη ζώνη σύγκρουσης του Nagorno Karabakh», πρόσθεσε.
Οι δύο υπουργοί θα έχουν στην ημερήσια διάταξη «ένα ευρύ φάσμα περιφερειακών και διεθνών θεμάτων», συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στις περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, του Καυκάσου, της Κεντρικής Ασίας, της Ουκρανίας και του Εύξεινου Πόντου.
Επιπλέον, οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν τρόπους βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων τους στους διεθνείς οργανισμούς.
Η προηγούμενη σύνοδος του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2019, στη νότια επαρχία της Αττάλειας της Τουρκίας.

www.bnankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης