Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα έχασε - Ακόμα κι αν αποφασιστούν κυρώσεις θα είναι συμβολικές

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα έχασε - Ακόμα κι αν αποφασιστούν κυρώσεις θα είναι συμβολικές
Το τουρκικό δίκτυο «Α Haber» υποστηρίζει ότι Ιταλία και Ουγγαρία αλλά και Ισπανία, Πολωνία και Βουλγαρία τάχθηκαν κατά της απόφασης για κυρώσεις στην Τουρκία
Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία κατά τη Σύνοδο Κορυφής (10-11 Δεκεμβρίου 2020) επιχειρούν να υποβαθμίσουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σε δημοσίευμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τουρκικού δικτύου «A Haber» επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχασε, καθώς στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδρίασε ενόψει της Συνόδου Κορυφής, οι χώρες τάχθηκαν κατά των κυρώσεων.
«Η Ιταλία, η Ουγγαρία αλλά και μεσογειακές χώρες όπως η Ισπανία, η Πολωνία και η Βουλγαρία αντιτάχθηκαν στις κυρώσεις» αναφέρεται.
Στο ίδιο δημοσίευμα αφήνονται αιχμές κατά της Ελλάδας για το γεγονός ότι δεν έχουν επανεκκινήσει οι διερευνητικές επαφές, ενώ γίνεται λόγος και για «μινιμαλιστικές απαιτήσεις» από την ελληνική πλευρά.
«Η Αθήνα δεν βρήκε αυτό που ήλπιζε στη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου έγιναν οι τελευταίες προετοιμασίες ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, επισημαίνοντας ότι η στάση της είναι σημαντική.
«Η Γερμανία, που θεωρείται ότι είναι υπέρ του διαλόγου, αναμένεται να εξετάσει την εχθρική στάση της Αθήνας.
Από την άλλη πλευρά, ακόμη και αν εκδοθεί απόφαση για κυρώσεις, αυτές θα είναι συμβολικές» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης