Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Handelsblatt: Η Ρωσία διστάζει να προκαλέσει ανοιχτά την Τουρκία στον Καύκασο

Handelsblatt: Η Ρωσία διστάζει να προκαλέσει ανοιχτά την Τουρκία στον Καύκασο
Η Ρωσία ανησυχεί για τους μισθοφόρους της Τουρκίας στη Συρία, αλλά διστάζει να την προκαλέσει ανοιχτά στον Καύκασο
Η Ρωσία ανησυχεί για τους μισθοφόρους της Τουρκίας στη Συρία, αλλά διστάζει να την προκαλέσει ανοιχτά στον Καύκασο, επισημαίνει σε μία διαφορετική προσέγγιση η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι, παρά την πρόσκαιρη αδράνεια, το Κρεμλίνο θα αντιδράσει δυναμικά και υπενθυμίζει τις ρωσικές επιδρομές προ ημερών στο Ιντλίμπ της Βόρειας Συρίας εναντίον μισθοφόρων της Τουρκίας: «Η Ρωσία διστάζει να προκαλέσει ανοιχτή σύγκρουση με την Τουρκία στον Καύκασο.
Πρώτον, γιατί με την Ουκρανία και τώρα με τη Λευκορωσία έχει ήδη αρκετά προβλήματα με την Ευρώπη.
Δεύτερον, γιατί για στρατηγικούς αλλά και προσωπικούς λόγους ο ηγέτης του Κρεμλίνου, Vladimir Putin, δεν θέλει να χαλάσει τη σχέση του με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, που είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα και μέλος της Κοινότητας Ανεξάρτητων Κρατών.
Ωστόσο, με την αποστολή Σύρων μισθοφόρων στον Καύκασο παραβιάζεται μία κόκκινη γραμμή του Κρεμλίνου.
Άλλωστε επί εποχής ο Putin δικαιολογούσε τη ρωσική επέμβαση στη Συρία με το επιχείρημα ότι δεν θέλει να περιμένει την προέλαση των τρομοκρατών μέχρι τον Καύκασο.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της φιλοκυβερνητικής Iswestija ο βομβαρδισμός των μαχητών στο Ιντλίμπ δεν είναι παρά ένα 'προειδοποιητικό σημάδι για το τι μπορεί να ακολουθήσει'.
Και πράγματι, υπάρχει κίνδυνος για ραγδαία κλιμάκωση της σύγκρουσης.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης