Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Borrell (EE) για Nagorno Karabakh: Πρέπει να εμποδιστεί κάθε ξένη ανάμιξη στη σύγκρουση

Borrell (EE) για Nagorno Karabakh: Πρέπει να εμποδιστεί κάθε ξένη ανάμιξη στη σύγκρουση
Οι Βρυξέλλες εκφράζουν φόβους για διεθνοποίηση της σύγκρουσης στο Nagorno Karabakh
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει φόβους για διεθνοποίηση της σύγκρουσης στο Nagorno Karabakh, με ανάμιξη της Τουρκίας και της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell.
«Η ανάμιξη περιφερειακών παραγόντων στη σύγκρουση δεν μπορεί να αποκλεισθεί», δήλωσε ο Ισπανός Josep Borrell αναφερόμενος στη Ρωσία και την Τουρκία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.
«Πρέπει να εμποδισθεί η ξένη ανάμιξη», επανέλαβε.
Η αρμενική κοινότητα κινητοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες για να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει δράση για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.
Σχεδόν 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην ευρωπαϊκή συνοικία και πολλοί κατήγγειλαν την Ευρώπη ότι τηρεί παθητική στάση.
«Πάει μια εβδομάδα που η Αρμενία υποφέρει από την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και κανένας δεν νοιάζεται.
Η Ευρώπη μας λέει απλώς ότι προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να μας βοηθήσουν, αλλά δεν γίνεται τίποτε», είπε ο 28χρονος Hritsim Sargsiani.
«Ενώ εσείς ανησυχείτε βαθιά, πολλοί, πολλοί αρμένιοι στρατιώτες πεθαίνουν», λέει η Teresa Kiraoksian, 30 ετών, καθηγήτρια αγγλικών.
Ο 27χρονος Rafek Avetesyan ζήτησε να σταλεί «μια δύναμη διατήρησης της ειρήνης για να μπορέσουν να σταματήσουν οι μάχες».
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας διαβεβαίωσε πως πολλαπλασιάζει τις παρεμβάσεις σε εμπολέμους και περιφερειακές δυνάμεις για να ζητήσει την άμεση κατάπαυση του πυρός και την επανάληψη των διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις.
«Όμως αυτό δεν συμβαίνει προς το παρόν. Το τραπέζι παραμένει άδειο εδώ και 30 χρόνια», τόνισε.
Ο Borrell υπογράμμισε επίσης πως η ΕΕ διαθέτει «πολύ λίγες πληροφορίες» για την κατάσταση στο πεδίο.
«Δεν υπάρχουν παρατηρητές (...) και πρέπει να φυλαγόμαστε από την παραπληροφόρηση», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης