Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Pashinyan (Αρμενία): Η Τουρκία δεσμεύτηκε υπέρ του Αζερμπαϊτζάν και υποκίνησε τον πόλεμο στο Nagorno Karabakh

Pashinyan (Αρμενία): Η Τουρκία δεσμεύτηκε υπέρ του Αζερμπαϊτζάν και υποκίνησε τον πόλεμο στο Nagorno Karabakh
Χωρίς την ενεργή δέσμευση της Τουρκίας υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε αρχίσει, δήλωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan εκτίμησε ότι οι εχθροπραξίες στο Nagorno Karabakh προκλήθηκαν από την «ενεργή δέσμευση» της Τουρκίας υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για έναν «πόλεμο τρομοκρατίας εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του».
«Χωρίς την ενεργή δέσμευση της Τουρκίας, αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε αρχίσει.
Μολονότι είναι αληθές ότι οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν προωθούσαν ενεργά, αυτά τα τελευταία 15 χρόνια, μια πολεμοχαρή ρητορική, η απόφαση να κηρύξουν τον πόλεμο υποκινήθηκε από την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας», είπε ο Nikol Pashinyan, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ωστόσο «πεπεισμένος» ότι η Ρωσία θα προστρέξει σε βοήθεια αν η χώρα του δεχθεί ευθέως επίθεση από τους Αζέρους.
«Είμαι πεπεισμένος ότι, αν το απαιτήσει η κατάσταση, η Ρωσία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» στο πλαίσιο της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Μόσχας και Γερεβάν.
Ο Pashinyan είπε επίσης ότι είναι έτοιμος να κάνει παραχωρήσεις για να διευθετηθεί το θέμα του Nagorno Karabakh, εφόσον όμως το Αζερμπαϊτζάν πράξει το ίδιο.
«Οι συγκρούσεις πρέπει να επιλύονται με βάση τις αμοιβαίες παραχωρήσεις.
Το Nagorno Karabakh και η Αρμενία είναι έτοιμες (να κάνουν) τις ίδιες παραχωρήσεις με εκείνες που θα κάνει το Αζερμπαϊτζάν» τόνισε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης