Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Kalin (εκπρ. Erdogan): Σε τρία στάδια οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα

Kalin (εκπρ. Erdogan): Σε τρία στάδια οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα
Σύμφωνα με τον κ. Κalin, εκτός από τις διερευνητικές επαφές, Ελλάδα και Τουρκία θα διεξαγάγουν ταυτόχρονα πολιτικές και στρατιωτικές συνομιλίες
Το πώς θα διενεργηθούν οι διερευνητικές επαφές που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin.
Σύμφωνα με τον κ. Κalin, εκτός από τις διερευνητικές επαφές, Ελλάδα και Τουρκία θα διεξαγάγουν ταυτόχρονα πολιτικές και στρατιωτικές συνομιλίες.
Όσον αφορά στις πολιτικές διαβουλεύσεις, θα συμμετάσχουν αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χώρων, που θα ασχοληθούν με τα ζητήματα διμερών σχέσεων, σε επίπεδο οικονομίας, τουρισμού, ασφάλειας συνόρων και μειονοτήτων.
Η δεύτερη διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας θα είναι σε στρατιωτικό επίπεδο. Υπό τον φιλόδοξο τίτλο «Συναντήσεις Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ στρατιωτικών», δύο επιτροπές θα επιδιώξουν τη στρατιωτική συνεργασία Ελλήνων και Τούρκων σε ξηρά, θάλασσα, αέρα και συνοριακές γραμμές.
Όπως σημείωσε ο Ibrahim Kalin, έχουν ήδη γίνει κάποιες τέτοιες συναντήσεις, όπως την εβδομάδα που πέρασε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
H ημερομηνία των επαφών δεν έχει ακόμη διευθετηθεί.
«Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό το ότι ο πρόεδρός μας άνοιξε τον δρόμο, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις.
Αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστό από την Ε.Ε.
Αλλά και από την ελληνική πλευρά.
Ήδη με την Ελλάδα είχαμε συμφωνήσει πριν από 1-1,5 μήνα να ανακοινώσουμε την επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών, αλλά λόγω της συμφωνίας, που υπέγραψε τότε η Ελλάδα με την Αίγυπτο, ματαιώθηκε.
Τώρα ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε ξανά μια παρόμοια κατάσταση.
Την επόμενη εβδομάδα, στις 1-2 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.
Έχει μεγάλη σημασία η τουρκική ατζέντα να αντιμετωπιστεί θετικά» είπε ο Kalin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης