Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Λιβύη: Προς συμφέρον μας ένας καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων με Ελλάδα και Μάλτα

Λιβύη: Προς συμφέρον μας ένας καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων με Ελλάδα και Μάλτα
Ο καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά μας, υποστηρίζει ο
Τη σύναψη συμφωνίας για τον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα, θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, που επικαλείται δηλώσεις του Λίβυου υπουργού Εξωτερικών Mohamed Siala, μετά από συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) Mustafa Sanalla.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κύριο θέμα της συζήτησης των δύο ανδρών ήταν ο καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα, με «επίλυση των διαφορών με φιλικό τρόπο που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Λιβύης και των άλλων κρατών σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους».
Ο Mohamed Siala προτίθεται να επικοινωνήσει το επόμενο διάστημα με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και της Μάλτας προκειμένου να συζητήσει το θέμα και να υπάρξει λύση «που δεν θα βλάπτει τα συμφέροντα της Λιβύης».
Η είδηση ωστόσο είναι, πως η κυβέρνηση της Τρίπολης προτίθεται να βάλει στον πάγο έρευνες εταιρειών πετρελαίου, σε περιοχές που θεωρούνται αμφισβητούμενες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου.
Τον περασμένο Ιούνιο, Recep Tayyip Erdogan και Fayez Mustafa al-Sarraj, υπό παραίτηση πρωθυπουργός της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, είχαν συμφωνήσει να ξεκινήσουν έρευνες η κρατική εταιρεία πετρελαίου Τουρκίας (TPAO) στην θαλάσσια περιοχή της Λιβύης, όπως προέκυψε από το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο, που είχε καταγγείλει η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης