Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προκλητικός ο Erdogan: Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, θα προστατεύσουμε τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Προκλητικός ο Erdogan: Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, θα προστατεύσουμε τη «Γαλάζια Πατρίδα»
Αιχμές σε βάρος της Ελλάδας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο άφησε ο Τούρκος πρόεδρος
Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε την Κυριακή (30/3/2020) ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος επιτέθηκε με δριμύτητα στην Ελλάδα χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει.
Με αφορμή την Ημέρα της Νίκης (σ.σ. ημέρα εθνικής εορτής της Τουρκίας) έκανε λόγο για εκφοβισμούς και απειλές σε βάρος της χώρας του, η οποία όπως είπε δεν θα υποκύψει.
«Δεν είναι τυχαίο που αυτοί που θέλουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο, είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν να εισβάλουν στη χώρα μας πριν από έναν αιώνα.
Όπως ακριβώς το έθνος μας οδήγησε στον απελευθερωτικό αγώνα ανεξαρτησίας παρόλη τη φτώχεια και την αδυναμία του, έτσι και σήμερα, στη Γαλάζια Πατρίδα, το έθνος μας δεν θα διστάσει να αποτρέψει την αισιοδοξία τους και τις κινήσεις τους που απορρέουν από τη συνθήκη των Σεβρών», σημείωσε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος.
«Είμαστε αποφασισμένοι να εισέλθουμε στο 2023, όταν πρόκειται να σηματοδοτήσουμε τα εκατονταετή της Δημοκρατίας μας, ως μια χώρα που είναι πιο ισχυρή, πιο ανεξάρτητη και πιο ευημερούσα από οικονομική, στρατιωτική, πολιτική και διπλωματική άποψη», σημείωσε ο Erdogan κατά την επίσκεψή του στο μαυσωλείο του Kemal Ataturk στην Άγκυρα.
Συνεχίζοντας το προκλητικό κρεσέντο και «φωτογραφίζοντας» την Ελλάδα ο Erdogan είπε:
«Οι σημαντικές επιτυχίες που είχαμε σε διάφορους τομείς, όπως η Συρία, η Λιβύη, ο Εύξεινος Πόντος και η Ανατολική Μεσόγειος, καθώς και στην ενέργεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι τα πιο ξεκάθαρα σημάδια της αποφασιστικότητάς μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας.
Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στη γλώσσα των απειλών, του εκφοβισμού και του εκβιασμού ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες».
Image
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης