Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τη Ρωσία, πως παραδίδει οπλισμό συστηματικά στην Αρμενία

Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τη Ρωσία, πως παραδίδει οπλισμό συστηματικά στην Αρμενία
Η Ρωσία διαθέτει στρατιωτική βάση στην Αρμενία και την θεωρεί στρατηγικό εταίρο στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου και την εξοπλίζει
Αξιωματούχος της προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε το Σάββατο (29/8/2020) τη Ρωσία, πως προμηθεύει με οπλισμό την Αρμενία από το επεισόδιο μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών τον Ιούλιο.
Περισσότεροι από 12 Αρμένιοι και Αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν τον Ιούλιο 2020 στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, που βρίσκονται σε διαμάχη για την αποσχισθείσα από το Αζερμπαϊτζάν αρμενική περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Η Μόσχα είχε χαρακτηρίσει το επεισόδιο, ως ένα ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα.
Ο Hikmet Hajiyev, ανώτερος σύμβουλος του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev, δήλωσε ότι η Ρωσία «οπλίζει εντατικά την Αρμενία» αμέσως μετά τη σύγκρουση του Ιουλίου ενώ ρωσικά αεροσκάφη Il-76 πέταξαν προς τη δεύτερη μετά τις 17 του προηγούμενου μήνα, επισημαίνει το Reuters.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για  την κατηγορία της προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν.
Η Ρωσία διαθέτει στρατιωτική βάση στην Αρμενία και την θεωρεί στρατηγικό εταίρο στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου και την εξοπλίζει.
Η Μόσχα ανέφερε στο Αζερμπαϊτζάν ότι αυτά τα αεροσκάφη Il-76 μετέφεραν οικοδομικά υλικά, δήλωσε ο Hajiyev, προσθέτοντας πάντως πως το Μπακού δεν έμεινε ικανοποιημένο με αυτήν την απάντηση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης