Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Η φρεγάτα Kemal Reis συνοδεύει το ερευνητικό πλοίο Barbaros στην Κύπρο

Τουρκία: Η φρεγάτα Kemal Reis συνοδεύει το ερευνητικό πλοίο Barbaros στην Κύπρο
H Άγκυρα με ανάρτησή της στο Twitter, έδωσε και στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες της φρεγάτας
Η φρεγάτα «Kemal Reis», που συνόδευε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» βρίσκεται μαζί με το ωκεανογραφικό Barbaros στην Κύπρο, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Άγκυρα με ανάρτησή της στο Twitter, έδωσε και στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες της φρεγάτας.
Το Σάββατο 15/8/2020 δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το Kemal Reis, μία από τις φρεγάτες που συνοδεύει το Oruc Reis -τo τουρκικό ερευνητικό σκάφος, που πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX- άλλαξε πορεία.
Σημειώνεται η αποχώρησή του έρχεται λίγο μετά την πρόσκρουση με τη φρεγάτα «Λήμνος», γεγονός που επιβεβαιώνει την ελληνική θέση για τα όσα είχαν γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (12/8/2020), οπότε παραλίγο να συμβεί «ατύχημα», ως απόρροια της τουρκικής προκλητικότητας.
Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν προκλήθηκε από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Kemal Reis» με αποτέλεσμα να σημειωθεί πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».
Η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική, παρά τα όσα υποστήριζε ο τουρκικός τύπος.
Η Αθήνα, μάλιστα είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία από τη φρεγάτα «Λήμνος» η οποία συμμετείχε κανονικά και χωρίς τον παραμικρό περιορισμό στο αξιόπλοό της στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας.
Image
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης