Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πού βρίσκεται το Oruc Reis – Αποχωρεί η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis που το συνόδευε

Πού βρίσκεται το Oruc Reis – Αποχωρεί η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis που το συνόδευε
H πορεία του είναι δυτική- νοτιοδυτική, πλέει με ταχύτητα 4-5 κόμβων, βρίσκεται 25 ναυτικά μίλια από το δυτικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας
Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παραμένει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο διανύει σε κύκλο 50 από τα συνολικά 150 μίλια τα οποία περιλαμβάνονται μέσα στην τουρκική NAVTEX.
Το τουρκικό ωκεανογραφικό ακολουθεί ένα μοτίβο υποτιθέμενων ερευνών, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.
«Δείχνει» ότι πραγματοποιεί έρευνες γιατί όπως είναι γνωστό, είναι τόσος μεγάλος ο συνωστισμός των πολεμικών πλοίων, τουρκικών και ελληνικών στην περιοχή, που δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να διεξάγει έρευνες λόγω του θορύβου που προκαλείται.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πορεία του είναι δυτική- νοτιοδυτική, πλέει με ταχύτητα 4-5 κόμβων, βρίσκεται 25 ναυτικά μίλια από το δυτικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και αναμένεται, αν συνεχίσει έτσι, τα ξημερώματα της Κυριακής (16/8) να φτάσει στο δυτικό άκρο και κατά πάσα πιθανότατα να αλλάξει ξανά πορεία στρέφοντας τη ρότα του ανατολικά - βορειοανατολικά.
Εν τω μεταξύ η φρεγάτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Kemal Reis αποσύρεται από τη συνοδεία του ερευνητικού πλοίου.
H  τουρκική φρεγάτα φέρεται να αποχώρησε από το σημείο και να κατευθύνεται προς το ναύσταθμο του Ακσάζ πιθανότατα επειδή έχει υποστεί σοβαρές ζημιές μετά την πρόσκρουση με τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» και πρέπει να επισκευαστεί.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης