Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Tηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη - El-Sisi: Τι είπαν οι δύο ηγέτες

Tηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη - El-Sisi: Τι είπαν οι δύο ηγέτες
Οι συνομιλίες για το φυσικό αέριο είναι πολύ σημαντικές, είπε ο πρόεδρος της Αιγύπτου
Περιφερειακά ζητήματα, καθώς και τρόπους ενίσχυσης της κοινής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, μεταξύ άλλων σε διμερές επίπεδο, και σε τριμερές επίπεδο με την Κύπρο, ιδίως στον τομέα της ενέργειας και του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, συζήτησαν κατά τη συνομιλία τους στις 23 Ιουλίου 2020 ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Mητσοτάκης και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel-Fattah El-Sisi, σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της αιγυπτιακής ιστοσελίδα Ahramonline.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος πρόσθεσε ότι το Φόρουμ για το φυσικό αέριο της Μεσογείου είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής.
Την Πέμπτη, η ελληνική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι θα κάνει «ό, τι είναι απαραίτητο» για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ανταποκρινόμενη στα σχέδια της γειτονικής Τουρκίας να προχωρήσει σε μια ερευνητική αποστολή πετρελαίου και φυσικού αερίου νότια των ελληνικών νησιών στην ανατολική Μεσόγειο .
Πέρα από τα παραπάνω, σύμφωνα με δήλωση της Αιγυπτιακής Προεδρίας για την πρόσκληση μεταξύ των δύο ανδρών την Πέμπτη, ο Μητσοτάκης απέρριψε επίσης κάθε ξένη παρέμβαση στη Λιβύη και χαιρέτισε τις προσπάθειες της Αιγύπτου να επιτύχει πολιτική διευθέτηση και να αποκαταστήσει την ειρήνη σε όλα τα εδάφη της Λιβύης.
Τόνισε τη σημασία της επιστροφής κανονικότητα σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και την ολοκλήρωση της διάσκεψης του Βερολίνου.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης