Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

O αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO

O αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO
Στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Τι βρέθηκε στην ατζέντα
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συμμετείχε στην 183η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Οι εξελίξεις στις τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, η συνεργασία με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, η επιχειρησιακή σχεδίαση και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας κορονοϊού, τέθηκε επί τάπητος στην 183η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων την Πέμπτη.
Η συνεδρίαση διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης. Στην τοποθέτησή του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους ομολόγους του για τις απώλειες λόγω της πανδημίας.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στάθηκε επίσης στην προσφορά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ανάληψη της Διοίκησης του εφεδρικού Τάγματος της KFOR, την αστυνόμευση του εναερίου χώρου της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου, αλλά και στη διάθεση ναρκοθηρευτικού πλοίου για την έκτακτη κάλυψη του επιχειρησιακού κενού στη Standing NATO Mine Countermeasures Group 2.

Τι είπε για τις επιπτώσεις της πανδημίας

Σε ό,τι αφορά την πανδημία κορονοϊού, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι η Ελλάδα έλαβε έγκαιρα μέτρα, περιορίζοντας τις συνέπειες στο ελάχιστο δυνατό. Είπε επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κατέγραψαν εντυπωσιακά μικρούς αριθμούς κρουσμάτων σε σύγκριση με το πλήθος των στρατιωτικών.

Η αναφορά στο μεταναστευτικό

Ο κ. Φλώρος έκανε λόγο για ιδιαίτερη σημασία της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με την επιχείρηση «Aegean Activity», σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.
Σε αυτό το πλαίσιο, ευχαρίστησε τα κράτη που προσέφεραν συνδρομή και ειδικά τη Γερμανία, προτρέποντας τους ομολόγους του για μεγαλύτερη συνεισφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης