Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Donmez (Τουρκία): Θα αρχίσουμε άμεσα τις έρευνες στις περιοχές του λιβυκού συμφώνου - Είμαστε πιστοί στο σχέδιο μας για την ανατ. Μεσόγειο

Donmez (Τουρκία): Θα αρχίσουμε άμεσα τις έρευνες στις περιοχές του λιβυκού συμφώνου - Είμαστε πιστοί στο σχέδιο μας για την ανατ. Μεσόγειο
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε πως τα σχέδια της Τουρκίας δεν αλλάζουν και πως θα συνεχίσει τις έρευνες της και στην Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο
Το τουρκολιβυκό σύμφωνο επαναφέρει στο προσκήνιο η Τουρκία πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο το κλίμα στην περιοχή και κλιμακώνοντας την ένταση με την Ελλάδα.
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Fatih Donmez, δήλωσε πως η Άγκυρα σύντομα θα αρχίσει τις σεισμικές έρευνες στην περιοχή που ορίζεται στο σύμφωνο με τη Λιβύη.
«Όπως γνωρίζετε έχουμε ένα Μνημόνιο με την Λιβύη.
Η διαδικασία ξεκίνησε.
Η Εταιρεία Ερευνών Υδρογονανθράκων  έχει αναρτήσει για τρεις μήνες (την περιοχή)  και η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου έχει ήδη κάνει την πρώτη αίτηση.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, θα αρχίσουμε τις πρώτες σεισμικές έρευνες» δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Παράλληλα, ο Donmez ανέφερε πως «στην ανατολική Μεσόγειο πολλοί παίχτες προσπαθούσαν να μας βγάλουν εκτός της εξίσωσης και τώρα όσοι ήθελαν αυτό τώρα αυτοί έμειναν εκτός παιχνιδιού.
Μάλλον επικαλέστηκαν την κρίση και αποσύρθηκαν από την περιοχή».
Όπως επεσήμανε, τα σχέδια της Τουρκίας δεν αλλάζουν.
«Είμαστε πιστοί στο σχέδιο μας για την ανατολική Μεσόγειο.
Θα προχωρήσουμε όσο είναι εφικτό κανονικά το σχέδιο μας.
Και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλα και από τον Ιούλιο στην Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά με το γεωτρύπανο μας "Πορθητής" σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας γεώτρηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης