Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γαλλία και Γερμανία υπέγραψαν συμφωνία για την παραγωγή του νέου ευρωπαϊκού άρματος μάχης

Γαλλία και Γερμανία υπέγραψαν συμφωνία για την παραγωγή του νέου ευρωπαϊκού άρματος μάχης
Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας υπέγραψαν δύο συμφωνίες για την έναρξη της ανάπτυξης και κατασκευής του νέου ευρωπαϊκού άρματος μάχης
Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας υπέγραψαν δύο συμφωνίες για την έναρξη της ανάπτυξης και κατασκευής του νέου ευρωπαϊκού άρματος μάχης, που θα αντικαταστήσει στη δεκαετία του 2030 τα υπάρχοντα άρματα Leclerc και Leopard 2, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.
«Με την υπογραφή δύο συμφωνιών, η Γερμανία και η Γαλλία κάνουν ένα νέο βήμα για την ανάπτυξη ενός νέου και καινοτόμου συστήματος χερσαίας μάχης, το MGCS», το Main Ground Combat System, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου, που καλωσορίζει το νέο εγχείρημα.
Το αμυντικό τούτο έργο, που θα συγχρηματοδοτείται εξίσου από τις δύο χώρες και θα υλοποιηθεί υπό την διεύθυνση της Γερμανίας, «προορίζεται να αντικαταστήσει τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 και τα γαλλικά Tec Lerclerc από τα μέσα της δεκαετίας του 2030», υπογραμμίζει το υπουργείο.
Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, αυτές οι συμφωνίες θα επιτρέψουν την «ανάθεση μίας μελέτης για τον καθορισμό της αρχιτεκτονικής σύνθεσης του συστήματος».
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το μελλοντικό άρμα μάχης είναι ένα από τα κύρια σχέδια που εκτελούνται στον αμυντικό κλάδο από τις δύο χώρες.
Ύστερα από αρκετούς μήνες γαλλο-γερμανικών πολιτικο-βιομηχανικών διαξιφισμών, οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών υπέγραψαν τον Φεβρουάριο μία σύμβαση 150 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αρχικά θα καταλήξει το 2026 σε ένα πρώτο πρωτότυπο του μελλοντικού ευρωπαϊκού μαχητικού αεροσκάφους SCAF.
Αυτό το αεροσκάφος προορίζεται να αντικαταστήσει σε ορίζοντα είκοσι χρόνων τα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter και Rafale.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης