Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος (ΥΕΘΑ): Οι παραβιάσεις των Τούρκων συνεχίζονται, οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν

Παναγιωτόπουλος (ΥΕΘΑ): Οι παραβιάσεις των Τούρκων συνεχίζονται, οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν
Όποτε τουρκικά αεροσκάφη εισέρχονται στον εναέριο χώρο μας αναχαιτίζονται, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος
Σε ετοιμότητα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις και απόλυτα ικανές να απαντήσουν στις τουρκικές προκλήσεις, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Star ο υπουργός Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.
«Οι υπερπτήσεις και οι παραβιάσεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται.
Είναι κάτι στο όποιο απαντούμε πάντα όπως πρέπει με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μας.
Έχω πει στο παρελθόν ότι για κάθε μία παραβίαση, αντιπαρατάσσουμε μία αναχαίτιση αλλά ποτέ δεν γίνεται λόγος για τις αναχαιτίσεις, μόνο για τις παραβιάσεις.
Όποτε λοιπόν τουρκικά αεροσκάφη επιλέγουν να εισέλθουν στο εναέριο χώρο μας αναχαιτίζονται. Τώρα τελευταία βεβαίως έχουν αυξηθεί και οι υπερπτήσεις.
Ίσως είναι ένα ακόμα δείγμα του εκνευρισμού των γειτόνων, ιδίως με δεδομένο ότι η θέση τους δεν είναι και η καλύτερη αυτή την στιγμή λόγω πολλαπλών προβλημάτων.
Ίσως να μην περίμεναν και την αποφασιστική αντίδραση μας στον Έβρο ή αυτή την αποφασιστικότητα να μεταφέρεται και στον τρόπο που αποτρέπουμε στα νησιά.
Δεν ήταν συνηθισμένοι σε αυτά κατά το παρελθόν, αλλά τώρα πρέπει να συνηθίσουν» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό και κατά πόσον έχει πλήξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αλλά και τη βοήθεια που προσφέρει ο Στρατός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:
«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα εν ενεργεία κρούσματα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε ένα σύνολο 110.000 χιλιάδων Στελεχών -στρατευσίμων και μονίμων βέβαια-, είναι εικοσιένα τον αριθμό.
Κάθε τρεις - τέσσερις μέρες βρισκόμαστε, κάνουμε επισκόπηση και επαναξιολόγηση των μέτρων, προκειμένου να δούμε πού βρισκόμαστε και τι άλλο πρέπει να κάνουμε.
Έχουμε βγάλει ατομική συσκευασία αντιμετώπισης του κορωνοϊού, η οποία θα διανεμηθεί στους νεοσύλλεκτους που θα καταταγούν τον Ιούνιο αλλά ει δυνατόν και στα Στελέχη που υπηρετούν σε διάφορες Μονάδες.
Θέλαμε να ξεκινήσουμε από τα Στελέχη που υπηρετούν στα Φυλάκια των νησιών.
Οι ατομικές συσκευασίες περιέχουν γάντια, μάσκες, αντισηπτικό κι ένα φυλλάδιο με οδηγίες. Θεωρώ ότι παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και σε διατροφικό επίπεδο.
Οι Διοικητές των Μονάδων ψάχνουν να βρουν τρόπους να βελτιώσουν τη διατροφή αυτών που στρατωνίζονται στις Μονάδες.
Ο Στρατός βοηθά πάντα σε κάθε δοκιμασία και για το κοινωνικό σύνολο.
Στο πλαίσιο της δοκιμασίας που τώρα υφίσταται η ελληνική κοινωνία αλλά και ο όλος κόσμος, δύο παραγωγικές μονάδες του Ελληνικού Στρατού το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο στην Δραπετσώνα που παράγει υλικά ένδυσης και υπόδησης, αλλά τώρα παράγει και μάσκες που διατίθενται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων φυσικά και στο Υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και όπου αλλού χρειαστεί, και η 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού στην Αθήνα που παράγει αντισηπτικά κυρίως.
Έχουν μπει σε πλήρη φάση παραγωγικής διαδικασίας προκειμένου να παράξουν μάσκες και αντισηπτικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης