Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ διατηρούν μία εχθρική στάση απέναντί μας - Περιορίζουν τους διαύλους επικοινωνίας

Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ διατηρούν μία εχθρική στάση απέναντί μας - Περιορίζουν τους διαύλους επικοινωνίας
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας τόνισε ότι οι ενέργειες της Ουάσιγκτον υποβαθμίζουν τις προοπτικές διπλωματίας ανάμεσα στις δύο χώρες
Στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν μία εχθρική στάση απέναντι στη Βόρεια Κορέα, αναφέρθηκε σήμερα (5/11) το βορειοκορεατικό Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι αυτή η στάση περιορίζει τους διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα σις δύο χώρες.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Υπουργείου ανέφερε ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να συμπεριλάβει την Πιονγιάνγκ στις χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία «αποδεικνύει ξανά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν μία εχθρική στάση μανιώδη απέχθεια προς τη Βόρεια Κορέα».
«Πρόκειται για μία προσβολή και μία κακοπιστία εναντίον ενός εταίρου σε διάλογο», υπογράμμισε το βορειοκορεατικό Υπουργείο, για να προσθέσει ότι «ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών περιορίζεται όλο και περισσότερο εξαιτίας της στάσης των ΗΠΑ».
Η Βόρεια Κορέα είχε εξαιρεθεί από τη σχετική λίστα της Ουάσιγκτον το 2008, σε μία προσπάθεια των ΗΠΑ να επιτύχουν μία συμφωνία με την Πιονγιάνγκ για το πυρηνικό πρόγραμμα, με την κυβέρνηση του Donald Trump ωστόσο να επαναφέρει τη χώρα στη λίστα το 2017, διευκρινίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα «υποστήριξε επανειλημμένα πράξεις διεθνούς τρομοκρατίας».
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι δύο χώρες βρίσκονται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις, προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ, χωρίς ωστόσο να να σημειώνεται περαιτέρω πρόοδος μετά τη συνάντηση που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα στη Στοκχόλμη.
Παράλληλα, η πλευρά της Βόρειας Κορέας έχει ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επεξεργαστούν αμοιβαία αποδεκτές προτάσεις για τη διάσωση της διπλωματίας για το πυρηνικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης