Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ – Ισραήλ: Επιτυχής η δοκιμή του συστήματος αεράμυνας Arrow - 3 στην Αλάσκα

ΗΠΑ – Ισραήλ: Επιτυχής η δοκιμή του συστήματος αεράμυνας Arrow - 3 στην Αλάσκα
Το σύστημα αναχαίτισε με επιτυχία πυραύλους πάνω από την ατμόσφαιρα
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν με επιτυχία δοκιμές ενός συστήματος αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς στην Αλάσκα ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.
Το σύστημα αναχαίτισε με επιτυχία πυραύλους πάνω από την ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ένα πλαίσιο εντάσεων με το Ιράν.
«Σήμερα, το Ισραήλ έχει την ικανότητα να δράσει εναντίον βαλλιστικών πυραύλων που θα μπορούσαν να εκτοξευθούν εναντίον μας από το Ιράν ή από αλλού», δήλωσε με ικανοποίηση ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu.
«Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για την ασφάλεια του Ισραήλ» πρόσθεσε.
Οι δοκιμές του συστήματος Arrow-3 πραγματοποιήθηκαν στην Αλάσκα, «προκειμένου να δοκιμαστούν ικανότητες που δεν θα μπορούσαν να έχουν δοκιμαστεί στο Ισραήλ», εξήγησε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας
Το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ήδη τον Ιανουάριο ότι είχε πραγματοποιήσει δοκιμές του συστήματος Arrow-3 στο έδαφός του με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πραγματοποιήθηκαν επίσης και άλλες δοκιμές προτού να αναπτυχθεί το σύστημα στις ισραηλινές αεροπορικές βάσεις το 2017.
Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, το σύστημα που δοκιμάστηκε στην Αλάσκα αναμένεται να προσφέρει καλύτερη προστασία σε σχέση με την παλαιότερη εκδοχή.
Συγχρηματοδοτούμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το σύστημα Arrow επινοήθηκε και υλοποιήθηκε από την ισραηλινή αεροδιαστημική βιομηχανία σε σύμπραξη με την αμερικανική Boeing.
Οι δοκιμές αυτές πραγματοποιήθηκαν καθώς οι εντάσεις στον Κόλπο έχουν αυξηθεί μετά τη μονομερή αμερικανική αποχώρηση από τη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και την επαναφορά αυστηρών αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Το Ισραήλ θεωρείται η πρώτη στρατιωτική και η μοναδική πυρηνική δύναμη στην περιοχή.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης