Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Unz Review για Βενεζουέλα: Το αποτυχημένο πραξικόπημα, η «αδυναμία» των ΗΠΑ και το σχέδιο «BlackWater»

Unz Review για Βενεζουέλα: Το αποτυχημένο πραξικόπημα, η «αδυναμία» των ΗΠΑ και το σχέδιο «BlackWater»
Μία ακόμη «μαριονέτα» των ΗΠΑ, ο Guaido απέτυχε στην προσπάθειά του για πραξικόπημα, γράφει τo Unz Review
Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει Χεζμπολάχ ή Ιράν, παρά μόνο ο Maduro και η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από τη Ρωσία, ώστε να πράξει όλα όσα έκανε στη Συρία, σημειώνει η ιστοσελίδα Unz Review, που κάνει λόγο για αδυναμία των ΗΠΑ, της «αυτοκρατορίας» να επηρεάσει τις εξελίξεις.
Στην πραγματικότητα σημειώνει, η Βενεζουέλα βρίσκεται στην «αυλή» των ΗΠΑ και περιβάλλεται από εχθρικά καθεστώτα που αποτελούν μαριονέτες της Ουάσινγκτον.
Και όμως, όπως όλα δείχνουν μία ακόμη «μαριονέτα» των ΗΠΑ, ο Guaido απέτυχε στην προσπάθειά του για πραξικόπημα.
Πρόκειται, συνεχίζει, για ένα οπερετικό πραξικόπημα, που ξεκίνησε ο Guaido από την πρεσβεία της Κολομβίας στο Καράκας και προοιωνίζεται επικίνδυνες εξελίξεις για το μέλλον.  
Ως κυρίως υπαίτιο για το αποτυχημένο πραξικόπημα, το Unz Review «δείχνει» τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ο οποίος με τη σειρά υποστηρίζει, πως ευθύνεται η Ρωσία.
Ο Pompeo ισχυριζόταν, πως ο Maduro ήταν έτοιμος να καταφύγει στην Κούβα αλλά η Μόσχα τον έπεισε να παραμείνει και ο ίδιος στη συνέχεια αντελήφθη, πως η κατάσταση δεν είναι απελπιστική.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος δεν άσκησε κριτική στη Ρωσία για τις εξελίξεις αλλά περιορίστηκε να απειλήσει την Κούβα.
 
Το σχέδιο εισβολής από τη BlackWater

Σύμφωνα με ένα σενάριο, που διακινείται, οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει μία εισβολή μεγάλης κλίμακας και θα ήταν κάτι το οποίο θα έπραττε η «αυτοκρατορία» κατά την περίοδο της ακμής της.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, ο Eric Prince, ιδρυτής της εταιρείας ιδιωτικών στρατών «BlackWater» βρίσκεται σε συζητήσεις με πλούσιους Βενεζουελάνους για την πρόσληψη 5.000 μισθοφόρων με σκοπό την ενίσχυση του Guaido και την ανατροπή του Maduro. 
Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το σχέδιο Prince προβλέπει οι µισθοφόροι να είναι από χώρες της Λατινικής Αµερικής γιατί η παρουσία Αµερικανών πολιτών στις επιχειρήσεις δεν θα γινόταν εύκολα ανεκτή από την κοινή γνώµη.
Το ζήτημα δεν είναι κατά πόσον ο Prince θα καταφέρει ποτέ να στείλει μισθοφόρους στη Βενεζουέλα ή αν η διοίκηση του Trump είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί αυτήν την προσφορά.
Το θέμα είναι ότι ο Prince δεν θα έκανε ποτέ αυτή την προσφορά, αν o αμερικανικός στρατός, λειτουργούσε όπως στο παρελθόν, επισημαίνει το Unz Review.
Όσον αφορά στον Maduro, φαίνεται ότι διαθέτει την υποστήριξη όχι μόνο της πλειοψηφίας του λαού του, αλλά και των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας.
Όσο για τις ένοπλες δυνάμεις, απολαμβάνουν σαφώς την υποστήριξη του λαού.
Ναι, η Βενεζουέλα έχει τεράστια προβλήματα ενώ και ο Maduro αλλά και ο Chavez έχουν διαπράξει σφάλματα.
Αλλά δεν πρόκειται για αυτούς τους δύο, πρόκειται για την επιθυμία των κατοίκων της Βενεζουέλας να μην παραιτηθούν από τη συνταγματική κυριαρχία της χώρας τους.
O Chavez δεν έλυσε όλα τα προβλήματα της Βενεζουέλας, αλλά η παράδοση της χώρας στην «αυτοκρατορία», τις ΗΠΑ δηλαδή, θα σήμαινε τη συντριβή οποιασδήποτε ελπίδας για πραγματική ευημερία των πολιτών.
Οι ΗΠΑ απέτυχαν στη Βενεζουέλα, γιατί η δράση τους αλλά και η παρουσία του Guaido λειτούργησαν ως εμβόλιο που προκάλεσαν την ανοσοποιητική αντίδραση της χώρας και όχι τοξίνη που θα την σκότωνε.  
Την ίδια ώρα, αμερικανικά αεροπλανοφόρα βρίσκονται στη Μεσόγειο εκφοβιστικά περισσότερο για τη Ρωσία, τη Συρία και το Ιράν αλλά δεν «πείθουν» κανέναν.
Μέχρι τώρα όλοι άλλοι έχουν συνειδητοποιήσει πόσο εντελώς αδύνατη έχει καταστεί η αμερικανική «αυτοκρατορία», εκτός από την ίδια την Ουάσινγκτον.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης