Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Την πώληση του μαχητικού F 35 στην Ελλάδα εξετάζουν οι ΗΠΑ

tags :
Την πώληση του μαχητικού F 35 στην Ελλάδα εξετάζουν οι ΗΠΑ
Πωλήσεις του F 35 θα μπορούσαν να γίνουν σε Σιγκαπούρη, Ελλάδα, Ρουμανία, Ισπανία και Πολωνία ανέφερε ο αντιναύαρχος Mathias Winter
Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πωλήσεις του μαχητικού F-35 της Lockheed Martin Corp σε πέντε νέες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας εξετάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, σε γραπτή κατάθεση του στο Κογκρέσο ο αντιναύαρχος Mathias Winter, επικεφαλής της υπηρεσίας του αμερικανικού Πενταγώνου που είναι αρμόδια για το F-35, σημειώνει ότι δυνητικά, πωλήσεις του προηγμένου μαχητικού θα μπορούσαν να γίνουν στο μέλλον «στη Σιγκαπούρη, στην Ελλάδα, στη Ρουμανία, στην Ισπανία και στην Πολωνία».
Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται εν μέσω της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για την αγορά από την Άγκυρα του ρωσικής κατασκευής αντιπυραυλικού συστήματος S-400.
Οι πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού όπως το μαχητικό F-35 εγκρίνονται κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ των κυβερνήσεων, με το Πεντάγωνο να ενεργεί ως ενδιάμεσος ανάμεσα στους κατασκευαστές και ξένες κυβερνήσεις.
Υπάρχουν και άλλες χώρες-σύμμαχοι των ΗΠΑ, ανάμεσά τους η Φινλανδία, η Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που θα ήθελαν να αποκτήσουν το εξελιγμένο μαχητικό.
Στη γραπτή κατάθεσή του, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα πιθανόν ακόμη και σήμερα Παρασκευή 5/4 ο Winter διαβεβαιώνει ότι το Πεντάγωνο θα απαντήσει σε όλα τα αιτήματα ξένων κυβερνήσεων για ενημέρωση σχετικά με το αεροσκάφος.
Πέρσι, το Βέλγιο έγινε η πρώτη χώρα στην οποία εγκρίθηκε η εξαγωγή F-35 έπειτα από χρόνια, αφού οι Βρυξέλλες το επέλεξαν αντί του Eurofighter Typhoon για να αντικαταστήσουν τον στόλο των παλαιότερων F-16 της βελγικής πολεμικής αεροπορίας, υπογράφοντας συμφωνία ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ με την Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης