Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Β. Κορέα: Η επερχόμενη συνάντηση Trump - Kim Jong Un αποτελεί ιστορική στιγμή - Ήρθε η ώρα να θέσουμε υψηλότερους στόχους

Β. Κορέα: Η επερχόμενη συνάντηση Trump - Kim Jong Un αποτελεί ιστορική στιγμή - Ήρθε η ώρα να θέσουμε υψηλότερους στόχους
Η πλευρά της Πιονγιάνγκ τονίζει ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία αποφασιστική στιγμή»
Τη θέση ότι η Βόρεια Κορέα είναι αντιμέτωπη με μία «ιστορική στιγμή» διατύπωσε σήμερα (18/2) η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος, Rodong Sinmun, αναφερόμενη στην επερχόμενη συνάντηση ανάμεσα στον ηγέτη της χώρας Kim Jong-un και τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η βορειοκορεατική εφημερίδα «ήρθε η ώρα για εμάς να σφίξουμε τα κορδόνια των παπουτσιών μας και να τρέξουμε γρήγορα, αναζητώντας έναν υψηλότερο στόχο, καθώς είμαστε αντιμέρωποι με μία αποφασιστική στιγμή».
Οι ηγέτες των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, στις 27 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συζητήσουν ο ζήτημα αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, καθώς και την πιθανή άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της χώρας.
Παράλληλα, η Rodong Sinmun δήλωσε ότι «με το πνεύμα της προτεραιότητας του έθνους κατά νου, ας προσπαθήσουμε να αποδείξουμε την αξιοπρέπεια και το ανάστημα του έθνους μας στον κόσμο».
Νωρίτερα, το Προεδρικό Γραφείο της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας Moon Jae-in πιστεύει ότι ο Donald Trump πρέπει να είναι ισχυρός υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου, ο εκπρόσωπος του Γραφείου ανέφερε ότι ο κ. Moon πιστεύει ότι ο Trump είναι «παραπάνω από εκλέξιμος» για το βραβείο, αφού «συνέβαλε σημαντικά στην εδραίωση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο, μέσω των συνεχιζόμενων συνομιλιών μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ».
Ωστόσο, το Προεδρικό Γραφείο της Νότιας Κορέας τόνισε ότι ο κ. Moon ενδέχεται να μη μπορεί να προτείνει επίσημα τον Trump για το βραβείο, καθώς η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων έχει λήξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης