Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συμφωνία για την κατασκευή πολεμικών πλοίων με τη γαλλική Naval Group υπέγραψε η Σαουδική Αραβία

Συμφωνία για την κατασκευή πολεμικών πλοίων με τη γαλλική Naval Group υπέγραψε η Σαουδική Αραβία
Η Σαουδική Αραβία, φιγουράρει ανάμεσα στις πέντε πρώτες χώρες στον κόσμο με τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες
Προσύμφωνο για την κατασκευή πολεμικών πλοίων στο βασίλειο της, υπέγραψε η Σαουδική Αραβία με τη γαλλική Naval Group, στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ριάντ για την ανάπτυξη των εγχώριων δυνατοτήτων παραγωγής.
Η Στρατιωτική Βιομηχανία της Σαουδικής Αραβίας (SAMI), η κρατική αμυντική εταιρεία του βασιλείου προέβη στην ανακοίνωση αυτή στη στρατιωτική έκθεση IDEX στο Αμπού Ντάμπι, μια εκδήλωση για τον στενό σύμμαχο της Σαουδικής Αραβίας τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η Σαουδική Αραβία, φιγουράρει ανάμεσα στις πέντε πρώτες χώρες στον κόσμο με τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες και έχει εμπλακεί σε έναν ιδιαίτερα δαπανηρό πόλεμο στην Υεμένη από το 2015.
Η τελευταία συμφωνία με τη Naval Group περιλαμβάνει την κατασκευή πολεμικών πλοίων, φρεγάτες, κορβέτες καθώς και άλλα σκάφη μέσω  μιας κοινοπραξίας  της SAMI με τη γαλλική εταιρία, αναφέρει το Reuters.
Μέσω δραστηριοτήτων σχεδιασμού, κατασκευής και συντήρησης, η κοινοπραξία θα συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ενίσχυση των ικανοτήτων και της ετοιμότητας των ναυτικών δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας.
Η Σαουδική Αραβία ίδρυσε τη SAMI το 2017 για να αναπτύξει ικανότητες παραγωγής με στόχο να παραγάγει το ήμισυ του απαιτούμενου στρατιωτικού εξοπλισμού της χώρας στην εγχώρια αγορά μέχρι το 2030.
Ο εντοπισμός των στρατιωτικών αναγκών της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί μέρος των προσπαθειών που οδήγησε ο de-facto ηγεμόνας, ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman, να διαφοροποιηθεί από μια πετρελαϊκή οικονομία.
Τα γειτονικά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη των δικών τους δυνατοτήτων παραγωγής και έχουν στρατιωτικές και πολιτικές συμβάσεις με διάφορες ξένες εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης