Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες Τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι - F16 εμπόδισαν ελληνικό Super Puma που ερευνούσε για μετανάστες

Νέες Τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι - F16 εμπόδισαν ελληνικό Super Puma που ερευνούσε για μετανάστες
Οι Τούρκοι κλιμάκωσαν δραματικά τις προκλήσεις τους, ξεπερνώντας τα όρια και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την πτήση του Super Puma 
Νέες προκλητικές κινήσεις τουρκικών αεροσκαφών F16 σημειώθηκαν χθες (18/1) στο Αιγαίο καθώς παρεμπόδισαν ένα Super Puma της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να κάνει έρευνα και διάσωση στο Φαρμακονήσι.
Η ένταση ξεκίνησε, όπως αναφέρει το militaire.gr, όταν δόθηκε σήμα για επιχείρηση έρευνας διάσωσης στη περιοχή του Φαρμακονησίου, για παράνομο μετανάστη που έπεσε στη θάλασσα από σκάφος. Πλωτά του Λιμενικού Σώματος, έσπευσαν στην περιοχή.
Πολύ σύντομα οι Τούρκοι έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή με πτήσεις F-16 και υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Κουνελονήσι.
Στην περιοχή εμφανίστηκε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, για το οποίο παραμένει αδιευκρίνιστο αν ζητήθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ). Πηγές του Λιμενικού Σώματος υποστηρίζουν ότι δεν ζήτησαν τη συνδρομή ελικοπτέρου, αλλά στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν το αντίθετο.
Από τη στιγμή που εμφανίστηκε το ελικόπτερο Super Puma οι Τούρκοι κλιμάκωσαν δραματικά τις προκλήσεις τους, ξεπερνώντας τα όρια και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την πτήση του Super Puma που επαναλαμβάνουμε έκανε έρευνα διάσωση σε χαμηλό ύψος.
Τα δύο τουρκικά F-16 που πέταγαν σε ύψος από 18.000 έως 22.000 πόδια κάνοντας υπερπτήσεις , κατέβηκαν στο χαμηλό ύψος που πετούσε το ελικόπτερο της ΠΑ και πέταξαν από πάνω του σε απόσταση που υπολογίζεται ότι ήταν μεταξύ 100 και 200 πόδια!
Τα καυσαέρια των F-16 ταρακούνησαν το ελικόπτερο για τα καλά.
Αν το πλήρωμα δεν ήταν ψύχραιμο η εξέλιξη μπορεί να ήταν πολύ δυσάρεστη.
Οι Τούρκοι την ίδια ώρα έστειλαν στην περιοχή και uav όπως ανέφεραν οι Λιμενικοί που είχαν οπτική επαφή και το ανέφεραν!
Επίσης στην περιοχή έσπευσε και αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.
Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν μέχρι το Λιμενικό να εντοπίσει νεκρό τον μετανάστη και να αποχωρήσουν τα σκάφη του από την περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης