Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ν. Κορέα: Η επίσκεψη Kim Jong Un στην Κίνα συμβάλλει στη διατήρηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή

Ν. Κορέα: Η επίσκεψη Kim Jong Un στην Κίνα συμβάλλει στη διατήρηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή
Η πλευρά της Σεούλ δήλωσε ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Kim Jong Un στην Κίνα θα μπορούσε να συμβάλλει στην πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, στην Κίνα το Προεδρικό Γραφίο της Νότιας Κορέας, τόνιζοντας ότι η επίσκεψη θα μπορούσε να συμβάλλει στ διατήρηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.
Ειδικότερα, το Προεδρικό Γραφείο της Σεούλ χαιρέτισε την επίσκεψη, αναφέροντας ότι «θα μπορούσε να συμβάλλει στην πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και στην οικοδόμηση μίας διαρκούς ειρήνης».
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η συνάντηση που είχε ο Kim Jong Un με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping, «ανοίγει το δρόμο για άλλη μία Σύνοδο Κορυφής» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Νωρίτερα, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ανέφερε ότι η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα, με τα βασικά θέματα συζήτησης να έιναι η πιθανή σύνοδος μεταξύ Kim Jong Un και Donald Trump, καθώς και η ενίσχυση των δεσμών Πιονγιάνγκ και Πεκίνου.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι έλαβε ένα «σπουδαίο» γράμμα από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του να τον συναντήσει «σύντομα».
Όπως τονίζει ο ίδιος, η πρώτη σύνοδος που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018 βοήθησε ώστε να αποφευχθεί «ένας μεγάλος πόλεμος στην Ασία», ενώ πρόσθεσε ότι το επιτελείο του εργάζεται για την οργάνωση μίας δεύτερης συνόδου, η οποία θα γίνει στο εγγύς μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης