Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ν. Κορέα: «Στον πάγο» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην κορεατική χερσόνησο

Ν. Κορέα: «Στον πάγο» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην κορεατική χερσόνησο
Η υφιστάμενη συμφωνία πενταετούς διάρκειας ανάμεσα στις δύο χώρες ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους
Σε προσωρινή άρση των διαπραγματεύσεων προχώρησαν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι Ηνωμένων Πολιτειών και Νότιας Κορέας, αναφορικά με τον τρόπο που θα χωρίσουν τα έξοδα για την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στην κορεατική χερσόνησο.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, είχε σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στο επίπεδο εργασιών ανάμεσα στις δύο πλευρές, μέχρι να σημειωθεί η αναστολή των διαπραγματεύσεων.
Μάλιστα, πηγές της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι η Σεούλ βρίσκεται «σχεδόν πίσω στο σημείο μηδέν», την ίδια στιγμή μάλιστα που η υφιστάμενη συμφωνία, η οποία έχει διάρεκια πέντε έτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος οτυ τρέχοντος έτους.
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο, και αφορούσαν τα έξοδα για την παρουσία 28.500 στρατιωτών των ΗΠΑ στην κορεατική χερσόνησο, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να ασκεί πιέσεις στη Σεούλ, επικαλούμενος την στρατιωτική ασφάλεια στην περιοχή.
Κατά την τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ, η οποία ήταν η δέκατη από τον Μάρτιο, οι δύο πλευρές «μείωσαν τις διαφορές» στο οικονομικό κομμάτι στα 89 εκατ. δολάρια, προτού «παγώσουν» οι διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης