Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Politico: Η ΕΕ ετοιμάζει ακαδημία κατασκόπων και θα την αναλάβει η Ελλάδα

Politico: Η ΕΕ ετοιμάζει ακαδημία κατασκόπων και θα την αναλάβει η Ελλάδα
Η ΕΕ ετοιμάζει ακαδημία κατασκόπων
Οι υπουργοί Άμυνας της Ε.Ε. αναμένεται να συμφωνήσουν σήμερα στη δημιουργία μίας σχολής για μυστικές υπηρεσίες και σε ακόμη 16 έργα, αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού Politico.
Τα νέα έργα που θα υπογραφούν από όλους τους υπουργούς Άμυνας, εκτός από εκείνους της Δανίας, της Μάλτας και της Βρετανίας στο πλαίσιο του Συμφώνου για την Μόνιμη Δομημένη Συνεργασία (PESCO) ξεκινούν από βελτίωση της εκπαίδευσης μέχρι ενίσχυση των θαλάσσιων επιχειρήσεων και των αεροπορικών συστημάτων, σύμφωνα με ένα προσχέδιο του εγγράφου που φέρνει στην δημοσιότητα το Politico.
Η δημιουργία μίας κοινής σχολής κατασκοπείας στην Ε.Ε. θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών.
Μέχρι πρόσφατα, μία σημαντική εμβάθυνση της συνεργασίας των μυστικών υπηρεσιών μπλοκαρίστηκε από την Βρετανία, η οποία την θεωρούσε ανεπιθύμητο ανταγωνισμό στην συμμαχία πληροφοριών μεταξύ της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας και της Βρετανίας.
Με το Brexit να πλησιάζει η Βρετανία δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο, σύμφωνα με το περιοδικό.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα το γεγονός, ότι η Ελλάδα θα κληθεί με την βοήθεια της Κύπρου να αναλάβει την ακαδημία κατασκοπείας.
«Δηλαδή δύο από τις χώρες μέλη της Ε.Ε. που έχουν τους στενότερους δεσμούς με την Μόσχας θα αναλάβουν το έργο», σχολιάζει το περιοδικό.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης