Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu (Τουρκία): Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ - Αναμένουμε αλληλεγγύη από τους συμμάχους μας

Cavusoglu (Τουρκία): Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ - Αναμένουμε αλληλεγγύη από τους συμμάχους μας
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι η Άγκυρα «παραμένει σύμμαχος του ΝΑΤΟ»
Τη θέση ότι η Τουρκία παραμένει σύμμαχος του ΝΑΤΟ και ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη Συμμαχία διατύπωσε σήμερα (11/7) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ενώπιον δημοσιογράφων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.
Ειδικότερα, ο τούρκος ΥΠΕΞ κατέστασε σαφές ότι «η Τουρκία αποτελεί σύμμαχο του ΝΑΤΟ, δεν πρόκειται να πάμε πουθενά», ενώ πρόσθεσε εν συνεχεία ότι η μεγαλύτερη δύναμη της Συμμαχίας είναι «η αλληλεγγύη και η ενότητα».
«Πρέπει να ενεργούμε σύμφωνα με αυτές τις αρχές χωρίς εξαίρεση, αυτό ισχύει και για την καταπολέμηση όλων των μορφών τρομοκρατίας», υπογράμμισε ο Cavusoglu, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «σε αυτό τον αγώνα αναμένουμε πλήρη αλληλεγγύη από τους συμμάχους μας».
Σε ότι αφορά το ζήτημα της αγοράς του αντιπυραυλικού συστήματος S-400, ο τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι «χρειάστηκε να ενημερώσουμε τα συστήματα εράμυνας, αλλά κανένας από τους συμμάχους μας δεν ήταν πρόθυμος να πουλήσει, οπότε αγοράσαμε το ρωσικό S-400».
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι η σχετική αγορά δεν αποτέλεσε πολιτική κινηση, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω ότι θα μας επιβληθούν κυρώσες γι αυτό, αλλά εάν επιβληθούν, τότε θα αντιδράσουμε».
«Η Τουρκία πρέπει να εξισορροπήσει την εξωτερική της πολιτική», τόνισε ο Cavusoglu, για να καταλήξει λέγοντας ότι «δεν βλέπουμε τις καλές σχέσεις μας με οποιαδήποτε περιοχή ως εναλλακτική λύσει προς άλλες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης