Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Stoltenberg (γ.γ. ΝΑΤΟ): Πρέπει να διατηρήσουμε επαφές με τη Ρωσία ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα

Stoltenberg (γ.γ. ΝΑΤΟ): Πρέπει να διατηρήσουμε επαφές με τη Ρωσία ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι αναμένει από 8 χώρες να δαπανήσουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους στον τομέα της άμυνας
Τη θέση ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να διατηρεί σχέσεις με τη Ρωσίας, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ατύχημα μεταξύ τω δύο πλευρών, εξέφρασε σήμερα (28/5) ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, κατά τη διάρεκια ομιλίας τους σε συνέλευση στην Πολωνία.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο Stoltenberg τόνισε ότι το ΝΑΤΟ αναμένει από οκτώ χώρες-μέλη να επιτύχουν τον στόχο κάλυψης του 2% του ΑΕΠ τους για τον τομέα της άμυνας μέσα στο τρέχον έτος.
«Πίσω στο 2013, τρεις χώρες του ΝΑΤΟ δαπάνησαν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, προσθέτοντας ότι «φέτος αναμένουμε από οκτώ συμμάχους να δαπανήσουν το 2%», χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιες χώρες είναι αυτές.
«Είμαστε 29 δημοκρατίες και μερικές φορές έχουμε διαφορετικές απόψεις, αυτή είναι η φύση της δημοκρατίας», τονίζει ο Stoltenberg, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο γύρω από το βασικό μας καθήκον, να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε ο ένας τον άλλον».
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του ΝΑΤΟ το 2014 στην Ουαλία, τα κράτη-μέλη δεσμεύτηκαν να διαθέσουν το 2% του ΑΕΠ τους για τις αμυντικές δαπάνες, ενώ ορισμένες χώρες που δεν εκπλήρωναν το σχετικό στόχο, δεσμεύτηκαν να το πράξουν μέσα σε μία δεκαετία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Συμμαχίας που δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μόνο η Εσθονία, η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες πληρούσαν τον στόχο του 2% το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης