Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα εποχή για την Πολεμική Αεροπορία (video)

Νέα εποχή για την Πολεμική Αεροπορία (video)
Στο παρά 1' ολοκληρώθηκε η νέα "Αγορά του Αιώνα".
Το τελικό κόστος του προγράμματος που ολοκληρώθηκε με τη χθεσινή υπογραφή του LOA (Letter of Acceptance) από τη ΓΔΑΕΕ, είναι της τάξης των $1,528 δις (€1,252 δις), με την προκαταβολή να είναι της τάξεως των $ 43-45 εκατομμυρίων.
Ο εκσυγχρονισμός αφορά στα 30 Advanced Block.52+ και στα 55 Block.52+. Προς το παρόν μένουν εκτός εκσυγχρονισμού τα 32 Block.32 και τα 38 Block.50. Τα 38 Block.50 πιθανότατα θα αναβαθμιστούν σε μεταγενέστερο χρόνο από τα απάρτια που θα προκύψουν από την εφαρμογή του προγράμματος εκσυγχρονισμού Viper. Για τα Block.30 θα αναζητηθούν χώρες που ενδιαφέρονται να τα αγοράσουν.
Με ένα άκρως ελληνικό τρόπο ολοκληρώθηκε η έγκριση ενός από τα σημαντικότερα προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα ορίσει σε ένα σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις στον ακήρυχτο πόλεμο που βιώνουν τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στον ουρανό του Αιγαίου.
Μετά την αρχική έγκριση του προγράμματος από το ΚΥΣΕΑ, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας έπρεπε να τρέξουν έναν αγώνα δρόμου κυριολεκτικά, ώστε να ετοιμάσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την υπογραφή της LOA και να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Απριλίου που είχε τεθεί από τις ΗΠΑ για την τελική συμφωνία.
 
Ο αγώνας δρόμου...

Έτσι με ταχύτατο ρυθμό και άκρως αποτελεσματικό τρόπο, τα αρμόδια στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας υπερέβαλαν εαυτόν και  εργάστηκαν σκληρά ολόκληρο το περασμένο Σαββατοκύριακο, ώστε τα απαραίτητα έγγραφα να ετοιμαστούν και δια περιφοράς να υπογραφούν από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που νωρίτερα είχαν εγκρίνει το πρόγραμμα.
Ακολούθως, η εγκεκριμένη και υπογεγραμμένη απόφαση από το ΚΥΣΕΑ διαβιβάστηκε στο Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, ο οποίος  κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του ΥΕΘΑ υπέγραψε χθες 30 Απριλίου την επιστολή προσφοράς & αποδοχής (Letter of Offer & Acceptance) που αφορά την σύμβαση με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση 85 μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D Block52+/52+Adv. στο επίπεδο F-16V Block 72.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης