Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Δοκιμάζουμε το εκρηκτικό Volvo C40 Recharge AWD

tags :
Δοκιμάζουμε το εκρηκτικό Volvo C40 Recharge AWD
Το C40 (ή αν προτιμάτε με τη νέα ονομασία EC40) είναι ένα από τα πιο κομψά κουπέ-SUV με ισορροπημένα οδηγικά χαρακτηριστικά και εκρηκτικές επιδόσεις χάρη στα δύο του μοτέρ και τα 408 άλογά του.
Τα μάθατε τα νέα;
Το κουπέ SUV της Volvo έχει πλέον μετονομαστεί σε EC40, προκειμένου να ευθυγραμμίζεται με τα υπόλοιπα αμιγώς ηλεκτρικά EX30, EX90 και EM90.
Το XC40 θα παραμείνει ως έχει για τις εκδόσεις με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα αλλάξει και αυτό όνομα στις ηλεκτρικές του, ως EX40.
Όλα αυτά γίνονται επειδή η Volvo απλοποιεί τα ονόματα των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της, προκειμένου να συμμορφωθούν επικοινωνιακά με τα υπόλοιπα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας και τα μελλοντικά που θα έλθουν έως το 2030.
Ωστόσο, κάτω από τη λαμαρίνα δεν θα αλλάξει τίποτε, τουλάχιστον μετά την ανανεωμένη διάταξη και το λανσάρισμα των πισωκίνητων πλέον βασικών ηλεκτρικών Volvo (σύντομα θα δοκιμάσουμε και το προσθιοκίνητο EX30).
Μπορεί το Volvo C40 Recharge AWD (που στο εξής θα λέγεται EC40, τι να κάνουμε, πέσαμε την ώρα της δοκιμής πάνω στη νέα ονοματοδοσία) να μην είναι ένα καινούριο μοντέλο, ωστόσο η παρούσα έκδοση του, εξοπλίζεται πλέον με καινούρια μπαταρία 82 kWh (αντί των 78 kWh).
Έτσι προσέθεσε επιπλέον 62 χλμ. στην αυτονομία του, η οποία τώρα φτάνει στα 550 χλμ.
Την ίδια στιγμή το ταχύτητα SUV εξοπλίζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 183 kW πίσω αλλά και έναν ακόμα 117 kW με αποτέλεσμα η συνολική του ισχύς να φτάνει τους 408 ίππους (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης