Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Μπορώ να έχω ανασφάλιστο όχημα με πινακίδες κυκλοφορίας;

tags :
Μπορώ να έχω ανασφάλιστο όχημα με πινακίδες κυκλοφορίας;
Με την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης πινακίδων να έχει εκπνεύσει… όσοι εν τέλει αποφασίσουν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες τους.
Πλέον αυτό γίνεται και ηλεκτρονικά. Αν ωστόσο πάλι, κάποιοι επιλέξουν να διατηρήσουν το όχημα τους με πινακίδα και για το 2021, θα πρέπει να είναι συνεπείς με την ασφάλιση του. Ακινητοποιημένο όχημα δεν σημαίνει ανασφάλιστο όχημα δίπλα στην πόρτα μας… Η μόνη περίπτωση που μπορείς να έχεις ανασφάλιστο όχημά σου είναι αν έχεις κάνει κατάθεση των πινακίδων του. Η ασφάλεια δεν σε προστατεύει μόνο από τον έλεγχο της Τροχαίας, αλλά κυρίως σε προστατεύει εάν εμπλακείς σε ατύχημα που έχει σωματικές βλάβες.
Πολλοί εκφράζουν την απορία, “μα δεν θα το κινώ, πως θα με εντοπίσουν”;
Πλέον με τη νέα εφαρμογή του GOV για την online κατάθεση πινακίδων είναι ακόμα ευκολότερος ο εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων.
Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν επιβάλει πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα, και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προβλέπει σοβαρές συνέπειες, ειδικά σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος από υπαιτιότητα του οδηγού ανασφάλιστου οχήματος τόσο για τον ίδιο οδηγό, όσο και για τον ιδιοκτήτη αυτού (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης