Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Αποχωρεί από τη Ferrari ο Montezemolo

tags :
Αποχωρεί από τη Ferrari ο Montezemolo
Η ανακοίνωση έρχεται μία μόλις ημέρα πριν από τη συνάντηση του ΔΣ της Ferrari
O Luca Cordero di Montezemolo, ο Πρόεδρος της Ferrari και επί πάνω από δύο δεκαετίες ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στη Formula 1, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ιταλική εταιρεία.
Η ανακοίνωση έρχεται μία μόλις ημέρα πριν από τη συνάντηση του ΔΣ της Ferrari, στο οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί ρεκόρ κερδών.
Ο λόγος που επικαλείται ο Montezemolo για την αποχώρησή του είναι η είσοδος στο Χρηματιστήριο της Wall Street του γκρουπ Fiat-Chrysler.
Ο Ιταλός θα εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, όταν θα αναλάβει ο αντικαταστάτης του.
Η ανακοίνωση του Montezemolo αναφέρει: «Η Ferrari θα παίξει σημαντικό ρόλο μέσα στο FCA Group στην επερχόμενη είσοδο στη Wall Street. Αυτό θα ξεκινήσει μια νέα και διαφορετική φάση, της οποίας πιστεύω ότι πρέπει να ηγηθεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του γκρουπ. Είναι το τέλος μιας εποχής και έτσι αποφάσισα να αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου ύστερα από 23 υπέροχα και αξέχαστα χρόνια, πέραν εκείνων που πέρασα στο πλευρό του Enzo Ferrari στη δεκαετία του 1970.
Πρώτα απ’ όλα, πολλά ευχαριστώ στους εξαιρετικούς ανθρώπους στο εργοστάσιο, στα γραφεία, στις πίστες και στις αγορές σε όλο τον κόσμο της Ferrari. Αυτοί είναι οι πραγματικοί αρχιτέκτονες της εντυπωσιακής ανάπτυξης της εταιρείας, τις πολλές αξέχαστες νίκες της και στη μεταμόρφωσή της σε μια από τις ισχυρότερες μάρκες στον κόσμο. Η Ferrari είναι η πιο υπέροχη εταιρεία στον κόσμο. Ήταν τεράστιο προνόμιο και τιμή να είμαι ο ηγέτης της. Αφιέρωσα όλο τον ενθουσιασμό μου σε αυτήν όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί με την οικογένειά μου, ήταν και παραμένει το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Εύχομαι στους μετόχους, και ιδιαίτερα στο Piero Ferrari που πάντα ήταν στο πλευρό μου, και σε όλους στην εταιρεία να έχουν για πολλά την επιτυχία που αξίζει στη Ferrari».
Πριν από λίγες ημέρες στη Monza η φημολογία ότι ο Montezemolo θα φύγει από τη Ferrari είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της αλλά ο Ιταλός παρουσιάστηκε στο paddock και είπε ότι δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο.
Αμέσως ο Sergio Marchionne, που είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του γκρουπ FCA (και ο Montezemolo δεν τον ανέφερε με το όνομά του στην ανακοίνωση) του επισήμανε ότι δεν είναι στο χέρι του αν θα μείνει ή θα φύγει (διαβάστε το σχετικό θέμα στο msfree) και ύστερα ήρθε αυτή η ανακοίνωση.
Καθήκοντα Προέδρου της Ferrari θα αναλάβει ο Marchionne, ο οποίος μίλησε για παρεξηγήσεις: «Ο Luca κι εγώ συζητήσαμε πολύ για το μέλλον της Ferrari. Η κοινή επιθυμία μας είναι να δούμε τη Ferrari να δείχνει στις πραγματικές της δυνατότητες μέσα στην πίστα και αυτό οδήγησε σε παρεξηγήσεις, που έγιναν φανερές το προηγούμενο Σαββατοκύριακο».
Τι θα κάνει ο Montezemolo στο μέλλον είναι ακόμα άγνωστο.
Στην ηλικία των 67 ετών θα μπορούσε να βγει στη σύνταξη αλλά η ίδια φημολογία που έλεγε ότι θα φύγει από τη Ferrari -και τελικά επιβεβαιώθηκε- έλεγε επίσης ότι θα αναλάβει Πρόεδρος της Alitalia.
Σύντομα θα ξέρουμε.

Πηγή: www.msfree.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης