Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αποχωρούν οι Γαλλικές τράπεζες από την Ελλάδα; - Μετά από 30 χρόνια παρουσίας, κλείνει η BNP Paribas – Στον αέρα οι 120 εργαζόμενοι…. - Κλείνει και στο Ισραήλ

  Αποχωρούν οι Γαλλικές τράπεζες από την Ελλάδα; -  Μετά από 30 χρόνια παρουσίας, κλείνει  η BNP Paribas – Στον αέρα οι 120 εργαζόμενοι….  - Κλείνει και στο Ισραήλ
Μετά από 30 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα η BNP Paribas αποφάσισε να διακόψει τις τραπεζικές της δραστηριότητες.
Δεν είναι σαφές αν θα παραμείνει κάποιο κατάστημα ή μέρος των τραπεζικών της δραστηριοτήτων αλλά οι Γάλλοι της BNP Paribas αποφάσισαν να τερματίσουν τις βασικές τους λειτουργίες.

Περίπου 120 εργαζόμενοι μένουν στον αέρα.
Η BNP Paribas Ελλάδος δραστηριοποιείται από το 1982 με έμφαση Securities Services, την UCI, την Arval και την Segece.
H τράπεζα στο πρόσφατο παρελθόν είχε ακολουθήσει μια πολιτική χρηματοδότηση κυρίως σε εφοπλιστές σε σκάφη αναψυχής και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που ζημίωσαν την τράπεζα.
Το κλείσιμο των δραστηριοτήτων της BNP Paribas από την Ελλάδα σηματοδοτεί μια ευρύτερη στρατηγική της Γαλλικής τράπεζας ειδικά σε μια περίοδο όπου ο κίνδυνος χρεοκοπίας και αδιεξόδου στην Ελλάδα έχει αυξηθεί...
Οι Γάλλοι δεν πέτυχαν, το ελληνικό πείραμα απέτυχε όπως διπιστώνεται στην περίπτωση της Emporiki bank με την Credit Agricole και της Geniki bank με την  Societe Generale.
Πλέον είναι θέμα χρόνου όλες οι μεγάλες Γαλλικές τράπεζες να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις. Μένουν ή φεύγουν οριστικά από την Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, η BNP Paribas φημολογείται ότι θα κλείσει και τις δραστηριότητες της στο Ισραήλ, περικόπτοντας και τις 50 θέσεις εργασίες που διατηρεί. Σύμφωνα με διαρροές, οι κινήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ισραήλ περιλαμβάνονται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την περικοπή του λειτουργικού κόστους, ενώ ειδικά για το Ισραήλ, αναλυτές αναφέρουν ότι η γαλλική τράπεζα δεν κατάφερε να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς, αφού κυριαρχούν η Citigroup, η HSBC και η Deutsche Bank.
Της BNP Israel ηγείται ο Charles Reisman από τότε που ξεκίνησε τις εργασίες της στη χώρα το 1995.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης