Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρδούβελης: To δημόσιο δεν μπορεί να στηριχθεί στο 30% των υπαλλήλων που εργάζονται σκληρά και αμείβονται όσο και οι τεμπέληδες

Χαρδούβελης: To δημόσιο δεν μπορεί να στηριχθεί στο 30% των υπαλλήλων που εργάζονται σκληρά και αμείβονται όσο και οι τεμπέληδες
Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι πολίτες υπερφορολογούνται και εργάζεται για ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς
"Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι πολίτες υπερφορολογούνται λόγω της κρίσης και εργάζεται εντατικά για ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς το οποίο θα προσελκύσει και επενδύσεις", δεσμεύθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Harvard Businness School Club of Greece, ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε ότι η οικονομία σταθεροποιήθηκε, αλλά οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν, είτε η τρόικα είναι παρούσα είτε όχι, διότι δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισχυρούς θεσμούς.
Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε έμφαση στην ανάγκη μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στο 30% των εργαζομένων του δημόσιου τομέα οι οποίοι δουλεύουν σκληρά και μάλιστα αμείβονται το ίδιο με τους τεμπέληδες.
Παρομοίασε την ελληνική οικονομία με μια βάρκα με κουπιά που μπάζει νερά και σημείωσε ότι με τις προσπάθειες των τελευταίων δύο ετών, γλυτώσαμε τον πνιγμό, την επισκευάζουμε και θα την κάνουμε ταχύπλοο σκάφος. Η κυβέρνηση δουλεύει σκληρά για την ανόρθωση της οικονομίας, τόνισε.
Την ανησυχία του για τον χαμηλό όγκο εξαγωγών και τη σχεδόν μηδενική συμμετοχή της καινοτομίας στο ΑΕΠ, εξέφρασε, από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας και πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας.
Τόνισε πάντως ότι αν ο προγραμματισμός συνεχιστεί ως έχει, σε δύο-τρεις μήνες το 60% των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων θα καταργηθούν με μια κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, εξαγγελία που προκάλεσε το θετικό σχόλιο του συντονιστή της συζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης