Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H κρίση χτύπησε και τους πολυκινηματογράφους - Λουκέτο βάζουν τα Ster Cinemas της Audiovisual στη Λάρισα

tags :
H κρίση χτύπησε και τους πολυκινηματογράφους - Λουκέτο βάζουν τα Ster Cinemas της Audiovisual στη Λάρισα
Απλήρωτοι από τον Μάρτη οι εργαζόμενοι
Η κρίση χτύπησε και τους πολυκινηματογράφους... Λουκέτο στο πολυκινητογράφο της Λάρισας φαίνεται ότι ετοιμάζεται να βάλει η Ster Cinemas, θυγατρική του Ομίλου Audiovisual, ενώ τα σενάρια που κυκλοφορούν μιλούν για κλείσιμο επιπλέων αιθουσών σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας καταγγέλλει την εταιρεία ΣΤΕΡ ΣΙΝΕΜΑΣ Α.Ε γιατί δεν καταβάλει στους εργαζόμενους τους μισθούς τους από τον Μάρτη του 2016 έως σήμερα, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις που έχουν καταντήσει απροκάλυπτη κοροϊδία.
«Αυτό το πρόβλημα δεν είναι έκτακτο, αλλά συνεχίζεται εδώ και πάνω από 1 χρόνο τώρα. Ταυτόχρονα εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον τους στη δουλειά, αφού η εταιρεία ετοιμάζει απ’ ότι φαίνεται συνεργασίες – συγχωνεύσεις με άλλη εταιρεία και κλείσιμο των σινεμά στη Λάρισα. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αξιώνει την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας».
Σημειώνεται πως τα Ster Cinemas A.E. είναι ελληνική εταιρεία, θυγατρική της εταιρείας «Audio Visual Enterprises S.A.» – AVE, Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνος Α.Ε. ενώ ήδη έχει συνάψει συνεργασία από πέρυσι με την Odeon Cinemas για σύσταση κοινής εταιρείας για την εκμετάλλευση κινηματογραφικών αιθουσών.
Σήμερα τα Ster Cinemas διαθέτουν 4 πολυκινηματογράφους στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα) και διαθέτει συνολικά 30 αίθουσες (εκ των οποίων 1 θερινή) με χωρητικότητα 7.065 θέσεων.
Το bankingnews.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την διοίκηση της Audiovisual αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Από αύξηση σε αύξηση κεφαλαίου η Audiovisual

Από αύξηση κεφαλαίου σε νέα αύξηση κεφαλαίου πηγαίνει η Audio Visual, αλλά οι συνεχόμενες μεγάλες ζημιές που δημοσιεύει δεν βελτιώνουν την εικόνα του ισολογισμού.
Το 2015 έβγαλε ζημιές 12 εκατ. ευρώ έναντι 14,7 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ η καθαρή θέση (συνολική) υποχώρησε στα 11,7 εκατ. ευρώ από 13,8 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα οι συνολικές υποχρεώσεις παραμένουν αμετακίνητες στα 171 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά την Ster Cinemas συμφωνα με τα μεγέθη του 2014, η εταιρία έχει καθαρές πωλήσεις 7,15 εκατ. ευρώ. έναντι 7,16 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσεως.
Οι ζημιές της εταιρείας, προ φόρων, διαμορφώθηκαν σε 3,77 εκατ. ευρώ έναντι ποσού 4,5 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.
Οι ζημιές μετά από φόρους της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 3,65 εκατ. ευρώ έναντι ποσού 4,4 εκατ. ευρώ. της προηγούμενης χρήσης.
Επίσης έχει υποχρεώσεις προς τη μητρική 21 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ η οποία με την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων 20,5 εκατ. ευρώ γίνεται θετική κατά 10 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης