Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Deutsche Bank: Μεγάλες οι επιπτώσεις από πιθανή χρεωκοπία της Ελλάδας - UBS πουλήστε ευρώ λόγω Ελλάδος

tags :
Deutsche Bank: Μεγάλες οι επιπτώσεις από πιθανή χρεωκοπία της Ελλάδας - UBS πουλήστε ευρώ λόγω Ελλάδος

Μια πιθανή πτώχευση της Ελλάδας θα ξεπερνούσε σε μέγεθος εκείνες της Ρωσίας και της Αργεντινής, και θα έθετε σε ένα «φαύλο κύκλο» μετάδοσης του προβλήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη, επισημαίνει ο στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank στο Λονδίνο, Jim Reid .

“Τα νούμερα  που αφορούν το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερα από τις πτωχεύσεις της Ρωσίας και της Αργεντινής», εξηγεί ο Jim Reid και προσθέτει: Αν η κατάσταση της Ελλάδας συνεχίσει να επιδεινώνεται, η Ευρώπη «κινδυνεύει να εισέλθει σε ένα κύκλο μετάδοσης των προβλημάτων παρόμοιο με ότι είδαμε στον χρηματοοικονομικό κλάδο πριν την εφαρμογή των κυβερνητικών διασώσεων».

Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο χρέος της Ελλάδας διαμορφώνεται στα 254 δισ. ευρώ, έναντι 51 δισ. ευρώ που διέθετε η Ρωσία όταν πτώχευσε και 57,2 δισ. ευρώ τα οποία η Αργεντινή δεν κατόρθωσε να αποπληρώσει.

UBS: Πουλήστε ευρώ λόγω Ελλάδας!

Σε σύσταση προς τους επενδυτές για μείωση θέσεων σε ευρώ και αύξηση θέσεων στη στερλίνα προχώρησε η UBS, με το αιτιολογικό ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας μειώνει τη ζήτηση για το ευρώ, ενώ η ανάκαμψη της Βρετανίας ενισχύει τη στερλίνα.

 

Ο Τρισε της ΕΚΤ εμφανίστηκε διαλλακτικός την περασμένη εβδομάδα και η Ελλάδα ενδέχεται να συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά την πορεία του ευρώ, επισήμανε ο επικεφαλής στρατηγικής στον κλάδο νομισμάτων της τράπεζας Mansoor Mohi-uddin.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης