Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι εκλογές είναι επιβεβλημένες, αποτελούν εθνική λύτρωση – Να μην ενδώσουν οι βουλευτές στην προπαγάνδα

tags :
Οι εκλογές είναι επιβεβλημένες, αποτελούν εθνική λύτρωση – Να μην ενδώσουν οι βουλευτές στην προπαγάνδα
Οι εκλογές αποτελούν λύτρωση στο πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδος
Οι εκλογές αποτελούν εθνική και πατριωτική λύτρωση.
Οι εκλογές είναι η λύση σωτηρίας για την Ελλάδα, την δημοκρατία που βάλλεται, τους θεσμούς που βάλλονται και την λογική.
Κάποιοι ενδεχομένως να σχολιάσετε αρνητικά την θέση μας αυτή λέγοντας πως ένα συστημικό site που υπερασπίζεται την ελεύθερη αγορά, τις ιδιωτικές τράπεζες δεν επιδιώκει την σταθερότητα και…τάσσεται υπέρ των εκλογών;
Η απάντηση θα είναι ξεκάθαρη.
Οι λόγοι είναι οικονομικοί και πολιτικοί και ταυτόχρονα θεσμικοί.
1)Οι εκλογές αποτελούν οικονομική λύτρωση γιατί ενώ η Ελλάδα επωμίστηκε ένα βάρος 220 δισεκ. ευρώ πληρώνοντας τα λάθη της, συνεχίζει να σύρεται σε μια πολιτική αδιεξόδου.
Η ελληνική κοινωνία έχασε 40 δισεκ. από το ΑΕΠ, περίπου 10 δισεκ. από πρόσθετους φόρους και εισοδήματα, οι τράπεζες έχασαν 55 δισεκ. σε προβληματικά δάνεια, οι τράπεζες έχασαν 40 δισεκ. από τα ομόλογα και οι πολίτες έχασαν 75 δισεκ. από καταθέσεις.
Όλα αυτά μαζί αθροιστικά ανεβάζουν την εθνική ζημία της 5ετούς καταστροφής σε 220 δισεκ.
Η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά τα λάθη της, έπρεπε να πληρώσει αλλά πλέον ως εδώ.
2)Η κυβέρνηση προσπάθησε να σταθεροποιήσει την οικονομία αλλά  σε ελάχιστο διάστημα το success story κατέρρευσε.
Να θυμίσουμε όσοι έχουν επιλεκτική μνήμη ότι το ελληνικό 3ετές ομόλογο εκτινάχθηκε στο 11,25% στις 16 Οκτωβρίου του 2014 όταν κορυφώνονταν οι επιπόλαιες διεργασίες για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο.
Τότε δεν υπήρχε θέμα ΣΥΡΙΖΑ ή Grexit.
Ακόμη και αν δεχθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί χάος στις αγορές, το ελληνικό 3ετές ομόλογο στο διάστημα των μεγάλων κραχ μετά την απόφαση επίσπευσης της εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας, έφθασε στο 11,29% που είναι το υψηλό έτους.
Συγκρίνεται το 11,25% του Οκτωβρίου του 2014 με το 11,29% του Δεκεμβρίου του 2014, για το οποίο ουσιαστικά η κυβέρνηση το προκάλεσε.
3)Η Ελλάδα μέσω της εκλεγμένης κυβέρνησης της επιχείρησε ανεπιτυχώς να εξέλθει των μνημονίων.
Με την απόφαση αυτή αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο της Τρόικα και της ΕΕ και της Γερμανίας.
Άδειασαν οι πάντες τον έλληνα πρωθυπουργό και οι αγορές έστειλαν την Ελλάδα τιμωρία στην γωνία.
Η πολιτική της πλήρους αποδοχής της Γερμανίας και της ΕΕ, επειδή είναι οι δανειστές μας αποδείχθηκε ότι στην πράξη κατέρρευσε.
Ο Σαμαράς από εγγυητής του προγράμματος σταθερότητας μετεξελίχθηκε σε επικίνδυνο έλληνα πολιτικό.
Άρα η στρατηγική της δουλοπρεπής με πατριωτικούς όρους στάσης της κυβέρνησης απέτυχε.
4)Η κυβέρνηση επέλεξε τρικ για να πείσει την ελληνική κοινή γνώμη.
Ας δώσουμε ένα απλό παράδειγμα.
Όσοι πολίτες έπρεπε να είχαν πάρει την επιστροφή φόρου αυτή δεν την πήραν.
Με λογιστικές αλχημείες το κράτος εξαπατά την κοινωνία και όλα αυτά για να δείξουμε λογιστικά νούμερα που δεν έχουν καμία ουσιαστική σημασία για την κοινωνία.
Η κυβέρνηση μίλησε για έξοδο από το μνημόνιο και έφερε την ECCL γραμμή που στηρίζεται στο μνημόνιο και στα κεφάλαια του ΤΧΣ δηλαδή του μνημονίου.
Δηλαδή βγαίνει η Ελλάδα από το μνημόνιο με λεφτά του μνημονίου;
Ποιος κοροϊδεύει ποιον σε αυτή την περίπτωση;
5)Σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και μετά το σοκ που προκλήθηκε από την επίσπευση της εκλογής ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας η κυβέρνηση Σαμαρά που έως πρότινος παρουσίαζε το προφίλ της σοβαρής κυβέρνησης κατέρρευσε στα μάτια των σοβαρών πολιτών αυτής της χώρας.
Η συστημική κυβέρνηση απείλησε με bank run, με Grexit με χάος, με καταστροφές.
Τραγική η εικόνα της κυβέρνησης, ο στόχος δεν είναι το όφελος της πατρίδας αλλά τα ιδιοτελή συμφέροντα της εξουσίας.
Δεν μάχονται για την πατρίδα αλλά καθοδηγούνται από την λατρεία της εξουσίας.
6)Η κυβέρνηση Σαμαρά ενώ έχει εθνικό καθήκον να θέσει θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, εγκατέλειψε αυτό το δικαίωμα και με συνεχείς απομειώσεις στις απαιτήσεις κατέληξε να ζητάει πιστοποιητικό βιωσιμότητας.
Δεν υπερασπίζονται το εθνικό συμφέρον όσοι κυνικά απεμπολούν τα εθνικά συμφέροντα μόνο και μόνο για να παραμείνουν αρεστοί και έτσι να συνεχίσουν να ελέγχουν την εξουσία.
7)Φθάσαμε στο σημείο, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να έχει αναχθεί σε μείζον πολιτικό θέμα, ενώ όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά επιζητεί μια διευρυμένη ψήφο εμπιστοσύνης από τους 180 βουλευτές, ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση της στην εξουσία, συνεχίζοντας τον λάθος δρόμος προς το αδιέξοδο.
8)Τα έσχατα τραγικά γεγονότα με την περίπτωση χρηματισμού του Χαικάλη των ΑΝΕΛ αποδεικνύουν ότι η πολιτική ζωή έχει μετεξελιχθεί σε ένα πολιτικό βόθρο.
Η ηθική κατάπτωσης της πολιτικής ζωής δεν είναι πλέον πρότυπο της κοινωνίας.
Οι εκλογές αποτελούν ένα μηχανισμό λύτρωσης της δημοκρατίας την οποία οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν θα πρέπει να φοβηθούν.
Προσωπικά δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε αριστεροί άρα δεν υπερασπιζόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση.
Υπερασπιζόμαστε την λογική που έχει εκλείψει το τελευταίο διάστημα.
Οι εκλογές είναι η κάθαρση, είναι ο μηχανισμός λύτρωσης.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές ας κλείσουν τα αυτιά τους στους καταστροφολόγους.
Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για την πατρίδα αλλά για την θέση τους, είναι εμμονικοί εξουσιομανείς τους ενδιαφέρει η εξουσία, ζουν και τρέφονται από την εξουσία.
Ενδιαφέρονται για το ιδιοτελές και όχι για την πατρίδα.
Αν – λέμε αν γιατί δεν είναι σαφές – ο εισαγγελέας Ντογιάκος δεν ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Αποστολόπουλου για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, τότε ξεκάθαρα η κοινωνία θα μπορεί εύλογα να συμπεράνει ότι κάτι προσπαθούν να συγκαλύψουν.
Ποιον ή ποιους προσπαθούν να συγκαλύψουν;
9)Η κυβέρνηση Σαμαρά στα δύσκολα δεν έδειξε ότι είναι μια συστημική κυβέρνηση που πρωτίστως βάζει μπροστά το εθνικό συμφέρον.
Το διάγγελμα Σαμαρά ότι η κυβέρνηση θα διευρυνθεί και με νέα πρόσωπα, τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι όσοι ανεξάρτητοι ψηφίσουν θα αξιοποιηθούν είναι απόδειξη πολιτικής ήττας.
Πρόκειται για μια προκλητική δήλωση, είναι απόδειξη ότι τάσσουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία.
Όταν ένας πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς φθάνει στο σημείο να τάζει σε βουλευτές μια θέση στην κυβέρνηση αρκεί να του δώσουν την ευκαιρία να κυβερνήσει είναι παρακμή.
Ωστόσο να προσέξουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές ότι ψηφίζοντας Δήμα ψηφίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά και ψηφίζοντας Δήμα….δεν σημαίνουν ότι θα πάρουν όλοι υπουργικές θέσεις.
Κάποιοι θα βολευτούν κάποιοι θα αποδειχθούν κορόιδα.
10)Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν έχουν να κάνουν με Δεξιά ή Αριστερά έχουν να κάνει με την θεσμική λύτρωση που απαιτεί ο τόπος, η δημοκρατία πρέπει να λειτουργήσει εκ νέου.
Όχι οι εντολές από τα τηλέφωνα εις βάρος πολιτικών αντιπάλων.
Η Δημοκρατία πάσχει και χρειάζονται οι εκλογές για αποδείξουν ότι η Δημοκρατία λειτουργεί και να στείλουμε ένα μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός αποφασίσει όχι τα παράκεντρα εξουσίας των πολιτικών της Ευρώπης.
Η Ελλάδα και οι έλληνες ανήκουν στο ευρώ, συνειδητοποιημένα αλλά ως μια χώρα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια και όχι μια χώρα συρόμενη και καθοδηγούμενη από emails.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης