Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε η πώληση περιουσιακών στοιχείων στη Ρουμανία – Στα 95 εκατ. ευρώ το τίμημα

Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε η πώληση περιουσιακών στοιχείων στη Ρουμανία – Στα 95 εκατ. ευρώ το τίμημα
Η συναλλαγή αφορά περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τη Societatea Companiilor Hoteliere Grand SRL (GHES), ιδιοκτήτρια του JW Marriot Bucharest Grand Hotel, στην αυστριακή Strabag
Την ολοκλήρωση της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με την Societatea Companiilor Hoteliere Grand SRL (GHES), εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, η οποία συνεστήθη στη Ρουμανία και είναι ιδιοκτήτρια του JW Marriot Bucharest Grand Hotel, στην εταιρεία Strabag S.E. που συστάθηκε στην Αυστρία, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου.
Το τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε 95 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από την πώληση θα ενισχύουν τη ρευστότητα της τράπεζας.
Η λογιστική ζημία από την πώληση ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ, ωστόσο, όπως σημειώνεται, προκύπτει θετική επίπτωση περίπου 7 εκατ. ευρώ στην κεφαλαιακή βάση του Συγκροτήματος, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση στα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία.
Όπως έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση της τράπεζας στις 20 Αυγούστου, η πώληση εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για επικέντρωσή του σε κύριες αγορές και στην πώληση μη κύριων δραστηριοτήτων, με την πώληση να υλοποιείται χρονικά όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης.
Επίσης, είναι εναρμονισμένη με την απόφαση του Συγκροτήματος να περιορίσει σταδιακά την παρουσία του στη Ρουμανία και τελικά να εξέλθει από τη ρουμανική αγορά.
Η πώληση επιτυγχάνει την αποξένωση από ένα σημαντικό και εξειδικευμένο περιουσιακό στοιχείο στη Ρουμανία, τονίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης